Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF kan behålla startelvan mot Norrköping: ”Fått ihop en som fungerar väldigt bra”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. På måndag kan Malmö FF vinna SM-guld nummer 20 om resultaten går deras väg. Laget verkar komma till spel med det som nu har blivit den ordinarie startelvan.

På dagens Malmö FF-träning saknades endast två spelare, långtidsskapade Felipe Carvalho samt den avstängde spelaren. Det innebar att Jo Inge Berget körde hundraprocentigt. Han ska inte ha några problem med den låsningen i ryggen han fick under Norges landslagssamling. 

I övrigt har inte huvudtränaren Magnus Pehrsson under uppehållet tryckt på några stora förändringar i Malmö FF:s spelsätt. 

- Vi kände innan uppehållet att vi var väldigt bra. Då var funderingen hur vi håller i det på bästa sätt, i och med att vi har spelare borta för landslag. 

- Vi är nog det bästa jag har varit i (i år), så det har mer varit att hålla i det och höja farten. 

Sett till dagens träning verkar Pehrsson också hålla kvar den elvan som primärt har använts de senaste matcherna, vilket var följande: 

Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Tinnerholm, Rakip, Lewicki, Christiansen, Berget – Rosenberg, Strandberg.

Det skulle innebära att Carlos Strandberg blir kvar i anfallet. Han väntar fortfarande på sitt första allsvenska mål i MFF och konkurrenten Alexander Jeremejeff har god form, men Strandberg har gjort nytta och skiljer sig från Jeremejeffs spelstil. 

- Det är två olika spelare tycker jag. Visst, det finns likheter i storleken och båda är bra i djupled, men det är väl mer att Carlos har varit lite vassare än Alex i spelet bakom och som den längst upp. Alex har blivit bättre och bättre, och varit väldigt bra, i kombinerat mellanrumsspel. Jag säger inte vem som är bäst, utan de tillför olika saker. 

Strandberg har inte gjort mål i allsvenskan, men samtidigt har laget gjort fler mål med honom från start. Hur stor del har han i det?
- Jag tycker att vi innan uppehållet under en period fick ut lite av vår bästa fotboll i år. Det är inte att vi har tagit jättesteg, men vi har fått ihop en elva som fungerar väldigt bra. Carlos blev ett nytt inslag i det med nya egenskaper. 

- Han har tillfört egenskaper som kanske drar på sig lite extra bevakning och vi har fått ännu mer djupledsspel. Det är inte bara att han har kommit in, utan vi har betonat det mer och där kommer de chanserna vi har skapat. Han är en del av det, men hur stor i det är svårt att säga. 

Publicerad 2017-10-13 kl 13:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons