Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF kontaktade Berg - utan KFF:s tillåtelse: "Det är ett klart fel"

Allsvenskan

MFF försökte värva Oliver Berg - dagar innan övergången till Djurgården.
Skåningarna fick dock aldrig Kalmar FF:s godkännande att prata med spelaren.
- Jag förväntar mig att det är ett misstag som gjorts, säger sportchef Jörgen Petersson till Barometern.

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se presskonferensen då Henrik Rydström presenterades som ny MFF-tränare.

I torsdags förra veckan presenterades Oliver Berg av Djurgården. Många spekulerade dessförinnan i att succéspelaren eventuellt skulle följa med Henrik Rydström till Malmö FF - men så blev det alltså inte. Även om man försökte.

För Barometern berättar agenten John Thornberg att MFF sent gav sig in i jakten på Berg.

- Jag hade kontakt med Malmö FF under tisdagen och onsdagen. De var intresserade av Oliver, säger Thornberg till tidningen.

KFF:s sportchef Jörgen Petersson reagerar när han får höra agent Thornbergs uttalande, då han hävdar att föreningen aldrig blev kontaktad av MFF. Något som skulle betyda att de himmelsblå har gjort sig skyldigt till ett regelbrott.

ANNONS

Petersson är inne på den linjen:

- Det är ett klart fel som de (Malmö FF) begår fel i så fall. De ska kontakta oss med så mycket kontraktstid kvar. Oliver hade 13 månader kvar på sitt kontrakt med oss, säger han till Barometern, och får frågan om han förväntar sig något av MFF nu:

- Vet inte. Jag förväntar mig att det är ett misstag som gjorts. Att det är mänskligt. Men det är inte bra om det kommer hända igen. Är man intresserad av våra spelare så förväntar vi oss en dialog. Oavsett vilken klubb det handlar om.

KFF-sportchefen menar vidare att han inte kommer att ta kontakt med Malmö FF om saken.

- Nej, jag förväntar mig i så fall att de tar kontakt med mig, om ett misstag skett eller om de har gjort fel. Oliver är såld och kommer gå till Djurgården. I så fall får de höra av sig till mig, säger Petersson.

ANNONS

I Svenska Fotbollförbundets regelverk för spelarövergångar står det följande gällande övergångar för spelare med kontrakt längre än sex månader:

"Förening som önskar förhandla med avtalsbunden professionell spelare eller dennes ombud är skyldig att inhämta spelarens förenings godkännande innan spelaren eller ombudet kontaktas".

Fotnot: Fotbollskanalen söker MFF:s sportchef Andreas Georgson.

Publicerad 2022-11-28 kl 20:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto