Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-ledningen svarade på fansens kritik - hintade om stjärnförvärv: "Det kanske kommer i sommar"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF höll ett årligt medlemsmöte under tisdagskvällen.
M
ycket handlade om fiaskot som sjundeplatsen i allsvenskan innebar.
-
Det fanns inte på kartan, säger ordföranden Anders Pålsson.  

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Henrik Rydströms första presskonferens som MFF-tränare i spelaren ovan.

Malmö FF:s sportsliga kräftgång under 2022 hamnade i fokus på medlemsmötet på Eleda Stadions restaurang. Anders Pålsson inledde på scenen och konstaterade att han stod “på skampålen” efter ett år med bristande kontinuitet på och utanför planen.

- Det är viktigt med medlemsmöte, framför allt efter ett sånt här år, sa Pålsson och fortsatte:

- Även om det är trist med kritik och att stå vid skampålen och skämmas som jag gör nu.

Just nu håller klubben på med en utvärderingsprocess för året och rannsakar sig själva, berättar ordföranden.  

- En väldigt stor besvikelse för oss och hela Malmö stad. Vinsten i cupen och spel i Europa League kan inte kompensera för att vi kom sjua i allsvenskan. Det fanns inte på kartan. Det fanns mycket positivt under året, men det drunknar i sjundeplatsen, säger Anders Pålsson.  

ANNONS

Utvärderingen består bland annat av intervjuer med spelare, ledare och stab. Det unika den här gången är att två externa personer ingår i arbetet, för att inte bara internt folk ska utreda klubben. Pålsson vill inte säga vilka de två är än: 

- En gedigen tränarbakgrund på båda två. I alla fall en av dem har spelat aktivt på en hög nivå, en viss kunskap om MFF utan att vara här och nu. De är externa med andra jobb, säger han.

Pålsson berättade också om några saker som MFF-styrelsen efterfrågat den sportsliga ledningen och vd:n Niclas Carlnén. Punkterna det rör sig om är skadeproblematiken och åldersstrukturen i truppen, processen vid spelarförvärv och huruvida den sportsliga organisationen är optimal.  

- Vi har en marginellt äldre trupp i år än tidigare. Den medicinska staben har gjort en djup analys för att inte hamna där igen (med skadorna), säger sportdirektören Daniel Andersson. 

ANNONS

Sparkningen av Milos Milojevic tog mycket fokus. Tränaren sparkades i juli, utan att laget fick någon effekt av det. Pålsson svarade på kritik som både riktades mot anställningen av Milojevic - med hans uppbrott i Hammarby i åtanke - och att det borde ligga väldigt allvarliga skäl till att sparka någon efter blott sju månader.  

Enligt MFF-basen hade klubben Milojevics arbete under luppen i två månaders tid innan sparkningen, ända sedan de förlorade tre raka matcher i maj månad. Pålsson säger att klubben är försiktig med detaljer eftersom det är ett personalärende, men att alla styrande var eniga i beslutet. 

- Det var inget skott från höften, att man vaknat en måndag morgon där man varit sur och sparkat någon, säger Pålsson, och nämnde även pedagogik och kommunikationsförmånga som andra aspekter.  

ANNONS

En annan fråga som kom under mötet var om Sveriges överlägset rikaste klubb bör spendera mer på nyförvärv. Daniel Andersson var tydlig med att styrelsen aldrig begränsat honom kring spelarförvärv, medan Pålsson fick svara på vad han menade att MFF “hellre investerar i ett antal bra spelare som kan lyckas i Allsvenskan och är på god nivå i Europa jämfört med att ha en stjärnspelare”, som han sa i september.  

- Vi kanske får hem en sådan (stjärna) till sommaren, säger Pålsson och drog ner lite applåder.  

På det ämnet nämner ordföranden en tidigare MFF-spelare efter att mötet avslutats:

- Ja vem kan det vara? Det vet jag inte, det kan jag inte svara på. Men det har spekulerats mycket kring om Pontus Jansson (Brentford) kommer hem - det vet vi inte. Skulle det visa sig att det är möjligt, att han säger att han är beredd att avsluta sin tid i Premier League, då ska vi sätta oss ner och föra en diskussion och förhandling. Det kan vi inte göra förrän sex månader innan (kontraktet går ut), säger Pålsson.

ANNONS

 

Han fortsätter:
- Vi får avvakta och se men det är klart att vi skulle vilja få hem en person som Pontus Jansson. För den personen han är, som ledare och som kan tända publiken. Som en kapten i Premier League borde han kunna tillföra oss en hel del.

 

Publicerad 2022-12-06 kl 20:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto