Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF-målvaktens besked om skadan: “Har gått väldigt snabbt”

Allsvenskan

Johan Dahlin har inte spelat match för Malmö FF på nio månader.
Snart kan hans väntan vara över. 
 
- Jag tränar för fullt och det känns jättebra, säger Dahlin till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Matchen på bortaplan mot Falkenberg i början av augusti förra året var 34-åringens senaste i MFF-målet. Under hösten tvingades Johan Dahlin till en operation för sina besvär med axeln, och under årets försäsong kunde han, av MFF:s öppna träningar att döma, inte delta i målvaktsträningen för fullt.  

Hur har rehabprocessen gått sedan dess?  
- Den har varit positiv. Som du säger, även om det inte ser så ut så har vi ökat belastningen succesivt. Börjat väldigt lågt och sedan ökat. Det har gått väldigt snabbt från ett läge till det här sista läget, vilket är skönt, säger Dahlin.

Annons

- Jag tränar för fullt och det känns jättebra. 

På dagens träning stod Johan Dahlin i det ena målet under tvålagsspelet, och räddade bland annat en straff från Veljko Birmancevic. Dahlin får frågan om han är redo att spela för U21-laget till att börja med:

- Det har gått väldigt fort framåt de sista två veckorna här. Nu spelade jag en internmatch idag  jag vet inte om det är någon större skillnad på en internmatch och U21-match. Frågar du mig är det ingen jättestor skillnad.  

Dahlin fortsätter:

- Det känns skönt, det är klart att man har väntat på det. Samtidigt känner jag att det har kommit mer och mer de sista två veckorna, så det var väldigt skönt att få vara med idag. Du gör kanske mer under en träning som målvakt än i en match. Där känner jag väl ändå att jag tar kliv hela tiden nu, just i det här med rehabfasen och att öka belastningen mer och mer.  

Annons

Johan Dahlin säger att han under den långa skadeperioden aldrig varit nära att ge upp. Målet för ett comebackdatum vill han hålla för sig själv, men svarar på frågan om han är redo för spel: 

- Det är svårt att säga om jag är spelklar – jag har inte spelat match sedan den 9 augusti. Jag tränar för fullt och spelade i internmatchen idag. Sedan om jag är spelklar är det upp till andra att säga om jag är. Vi har tre andra målvakter som gör det fantastiskt. Bara för att jag är frisk så säger inte det att jag ska spela. Ja, jag känner att jag är med och konkurrerar och känner mig fit att vara med i frågeställningen.  

Malmö FF möter härnäst Varbergs Bois på söndag.

Publicerad 2021-05-05 kl 14:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto