Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF mörkar skadeläget inför seriefinalen

Foto: Scanpix

Malmö FF har haft två veckor på sig att lägga upp förberedelser inför matchen mot IFK Norrköping, som kan vara en avgörande match för guldet. Däremot är det fortsatt tyst om vilka spelare som är tillgängliga.

På söndag är det seriefinal mellan IFK Norrköping och Malmö FF. I Malmö FF har det mesta handlat om vilka som är friska nog att spela.

Anders Christiansen spelar inte mer den här säsongen för sin skada, och han var den enda som inte var med på dagens träning. Däremot har det varit frågor kring Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Rasmus Bengtsson, och Magnus Wolff Eikrem. Wolff Eikrem var den enda av de fyra som på dagens träning fick spela i reservlaget.

Tränaren Allan Kuhn vill dock vänta med att bestämma hur laget ska se ut. Han vill inte ge ut för mycket information om läget, och säger också att det den här gången kan bli så att startelvan bestäms senare än vanligt.

- Sedan får vi se imorgon hur reaktionen är på träningen idag, för det är olika som har haft lite känningar.

- Det känner man ofta bättre efteråt. Alla ska packa sina grejer och ta med imorgon, sedan får vi se vem som åker med på tåget.

Matchen mot IFK Norrköping blir första gången på året då MFF åker tåg till en bortamatch. Däremot är allt annat som vanligt: de åker dagen innan match och har ingen träning inplanerad på matcharenan.

Den sportsliga uppladdningen har varit att MFF-spelarna körde fysiskt inriktad träning förra veckan, medan den här veckan var spelträning på onsdagen och torsdagen. På fredagen och lördagen är det mer taktiskt fokus. Han vill också skapa en positiv stämning i gruppen.

- Vi har haft ett snack, när vi kom tillbaka i onsdags. Vad vi ska fokusera på, se möjligheterna istället för att tänka ”oh, det här får inte gå snett”.

Även taktiskt ska inte skillnaderna vara för stora. Han tror inte på att det är rätt att starta en match för att få oavgjort, trots att det hade varit ett bra resultat för MFF. Den enda skillnaden kan bli att det blir lite lugnare om det är matchminut 85 och fortfarande oavgjort.

Kuhn fick dessutom en fråga ifall det är guldtåget som åker till Norrköping.

- Nej, det hoppar jag inte på än.

Så tränade Malmö FF under fredagen: Wiland - Tinnerholm, Bengtsson, Árnason. Safari - Yotún, Lewicki, Adu, Berget - Rosenberg, Jeremejeff

Publicerad 2016-10-14 kl 13:24
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER