Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF om fasta situationer: ”Gjorde jäkligt ont mot Norrköping”

Allsvenskan

MALMÖ. Har Malmö börjat komma rätt med fasta situationer? Magnus Pehrsson pratar om bättre utdelning, men också förbättringsområden.
- Det är för många som inte blir till någonting, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen skrev för två veckor sedan om Malmö FF:s svaga trend på fasta situationer. Förra året var laget statistiskt bäst i allsvenskan på den delen, ihop med Djurgården och Kalmar FF, men 2017 hade startat svagare.

Inräknat alla tävlingsmatcher 2017 låg MFF på lika många gjorda som insläppta mål. Tre matcher senare är siffran +3 och förbättringarna är både framåt och bakåt. Under starten av 2017 upplevde MFF ett problem med defensiva fasta situationer, där motståndare ibland fick stå för fria.

Det blev en dyr läropoäng mot IFK Norrköping. MFF hade ledningen med 1-0, men släppta in två sena hörnmål.

ANNONS

- Efter Norrköping har spelarna framför allt blivit mer fokuserade. Det är väl det som det handlar om. Vi har egentligen inte förändrat någonting, kanske någon detalj i någon match, men jag tycker ansvarstagandet har blivit större. Det gjorde jäkligt ont, de där tappade poängen mot Norrköping. Det kan vi använda många gånger...

Framåt har det också blivit en förbättring. Senast gav det ett viktigt mål mot FK Vardar, när Magnus Wolff Eikrem träffade Franz Brorsson med en frispark. Magnus Pehrsson nämner ett par farliga hörnor mot FK Vardar, men också en tydlig förbättringspotential.

- Rent resultatmässigt har vi gjort det bättre, men jag tycker fortfarande vi kan ännu mer.

Pehrsson tar upp matchen mot FK Vardar som ett exempel, där laget hade 13 hörnor. Det är framför allt precisionen på hörn- och frisparksläggaren som ska förbättras.

ANNONS

- Det är för många som inte blir till någonting. Jag är glad att det har blivit lite mål för det gör att vi känner oss bättre, men det är fortfarande behövs lite bättre tajming och kvalitet i det.

- Jämnhet i leveransen, där vi vill ha bollen, har tyvärr inte varit tillräckligt bra och när den inte är tillräckligt bra blir ofta tajmingen lite sämre i löpen, för man blir lite osäker.

- Då börjar löpningarna bli utspridda också. 

Matchen mellan Malmö FF och IK Sirius startar klockan 16 och sänds via C More.

Publicerad 2017-07-15 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto