Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF om Stockholmsderbyt: "Det är anmärkningsvärt"

Derbyt mellan AIK och Djurgården avbröts efter en bengalmanifestation. Men matchen återupptogs sedan och kunde spelas klart. Det får Malmös ordförande att reagera.

– Det är anmärkningsvärt att matchen återupptas när det är så stor volym (pyroteknik), säger MFF-ordföranden Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Under gårdagens Stockholmsderby brändes en stor mängd bengaler, dessutom kastades knallskott. Malmö FF har fått två matcher avbrutna i år - i derbyt mot Helsingborg blev matchen avbruten och HIF tilldömdes segern. Hemmamatchen mot Djurgården avbröts också den, men där spelas matchen om då man inte kunnat bevisat vem som kastat knallskott. Nu reagerar MFF:s ordförande mot att Stockholmsderbyt återupptogs.  

– Det visar att det finns stora problem. Det är anmärkningsvärt att matchen återupptas när det är så stor volym (pyroteknik).

– Men det blev en debatt efter vår avbrutna match om att delar av Europa ifrågasatte att det krävs så lite för att bryta matcher, det är kanske det som påverkat dem, fortsatte han.

Håkan Jeppsson efterlyser en tydligare linje för beslut och konsekvenser efter avbrutna matcher.

Hur kändes det med tanke på den avbrutna MFF-matchen och omspelsdomen?

– Vi har sex poäng som vi inte har kunnat ta, vem vet hur det hade gått om vi hade spelat klart matcherna. Då hade tabellen kanske sett annorlunda ut. Man kan inte ha så olika praxis.

Publicerad 2011-09-20 kl 10:56
Annons
Annons
Annons