Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-ordföranden vill ta klubben till "Europas division två": "Ska kunna konkurrera med dem"

Allsvenskan

MALMÖ. Anders Pålsson får utmaningen att leta Malmö FF som ordförande i minst ett år framöver, och han kommer fortsätta att jobba för ett ambitiöst Malmö FF.
- Det är kanske den finaste rollen man kan ha i Malmö stad, säger han om ordföranderollen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare på fredagen blev Anders Pålsson vald från tillförordnad ordförande till en permanent sådan i Malmö FF. Mandatet sträcker sig ett år framöver och han tar över efter den avlidna Håkan Jeppsson. Efter årsmötet sa Pålsson i en intervju att det har varit en intensiv tid de senaste månaderna efter det hastiga dödsfallet, men att han nu är nöjd med att bli vald. 

- Att vara ordförande i Malmö FF är man väldigt stolt över. 

- Det är kanske den finaste rollen man kan ha i Malmö stad. 

MFF:s förhoppningar ligger också kvar på ett liknande sätt som under Jeppssons tid: vinna allsvenskan (eller som sämst sluta trea), komma ut i Europa, och med ambitionen att vinna svenska cupen. 

ANNONS

- Vi har lagt en vision där vi ska bli en stabil klubb i Europa. Där tar vi några små steg, säkra steg, efterhand. 

- Vi har inte alla svar och vi ska hitta bra klubbar att "benchmarka" oss mot. Vi ska vara väldigt försiktiga med vår kassa. 

Pålsson påpekade att det gäller att vara försiktig och att de ska göra rätt investeringar. Han säger att de kollar mot flera klubbar för inspiration, bland annat Ajax.

- De (Ajax) agerar på en annan marknad än vad vi gör, helt klart, men tar man Uefa-rankingen där vi ligger på plats 72, så tar man de absolut bästa klubbarna så pratar vi om "division 1". Det är de 20 största klubbarna. Där kan vi inte vara med, där är en helt annan marknad. Sedan är det 30-40 klubbar som kan vara i Europas "division 2". Några av dem skulle vi kunna konkurrera med. Vi befinner oss i Europas "division 3". 

ANNONS

- Vi ska undersöka om det är möjligt att vara i "division 2".

Han nämnde också att det kan finnas lite utrymme för Daniel Andersson i budgeten att göra något nyförvärv till i vår, där det bland annat har pratats om Jo Inge Berget som ett alternativ. 

För tre veckor sedan, i ett debattinlägg i Sydsvenskan, lyfte Jan Wifstrand kritik mot valberedningens förslag att göra Pålsson till permanent ordförande. Wifstrand, tidigare chefredaktör för DN och Sydsvenskan, skrev att Pålsson inte uppfyller kriterierna för att bli valt. Bland annat skrev han att sedan Pålsson lämnade sitt jobb på Hilding Anders år 2010 så ”har han inte haft ett riktigt, exekutivt, jobb”.

Pålsson ville inte kommentera det mer, men det blev en diskussion i slutet av årsmötet när ordet blev fritt för övriga frågor. Wifstrand utvecklade då sitt resonemang.

ANNONS

- Jag är inte så dum att jag på kort tid försöker få ett fram ett motbud. Det går inte i en sådan här organisation, det måste förberedas väl och länge.

- Jag gratulerar Anders Pålsson till att han fått förtroendet att bli ordförande i Malmö FF, sa Wifstrand och la samtidigt till att han önskade att Lars Ljungälv skulle blivit ny ordförande istället.

Wifstrand ville ha starkast möjliga namn, och han sa att hans resonemang handlade om tre punkter. Dels om att öka insatserna för MFF i Samhället, dels ett önskemål om mer transparens, och han pratade även om MFF:s betydelse för Malmö stad. 

- Om det inte går bra för Malmö FF, så finns det ingen bra publicitet i denna stad. Nu pratar jag om Sverige. Malmö FF i dag är stadens största tillgång.

- Vi är kända som en gangsterhåla och detta har trängt ut nationellt.

ANNONS

Det blev dock mest applåder för de som gav svar till Wifstrand, vilket bland annat var supporterprofilen Tony Ernst. En annan av de som gav svar var tidigare ordförande Bengt Madsen. 

- Jag hade inte väntat mig att på ett årsmöte få mästrande av en så kallad självutnämnd expert, sa Madsen till Wifstrand.

- Jag hade förväntat mig, när han bad om ordet, att han skulle komma fram och be om ursäkt  för en osaklig, kränkande, och osann artikel i Sydsvenskan. Definitivt kränkande mot Anders Pålsson och mot valberedningens ordförande.

Publicerad 2019-03-02 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto