POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF påbörjar samarbete med holländskt dataföretag: ”Först i Skandinavien”

Foto: Bildbyrån

För att hantera all information som finns om fotbollsspelare har Malmö FF startat ett samarbete med holländska Dotcomsport.
- Det är en ganska stor grej för oss, det är mycket arbete, säger Andreas Georgsson.

Malmö FF har påbörjat ett samarbete med Dotcomsport. Det holländska företaget har specialiserat sig på att skapa en databas med bland annat övningsbanker, träningsplanering, anteckningar, och statistik. Allt på såväl lag- som individnivå.

Andreas Georgson, ansvarig för scouting och analys för Malmö FF Ungdom, säger till Fotbollskanalen att det här är en del i att bli mer professionella och kunna ta hand om all data som finns.

- På senare år har det växt fram att vi behöver dokumentera vad vi gör bättre. Vad vi gör i träning, vad vi gör i matcher, vad vi gör i scouting, medicinskt... Det samlas mer och mer data om fotbollsspelare, men man måste få en struktur på vad man ska ha all den data till och hur den ska bli användbar.

- Någonstans i vår jakt hittade jag ett holländskt företag som heter Dotcom, som passar väl för våra önskemål.

- Till slut tecknade vi avtal med dem som första skandinaviska klubb. Nu har vi implementerat det i höst och utbildat våra tränare i vinter. Vi är i full gång för att bli bättre på att dokumentera, analysera, driva utveckling och ha koll på den lite mer strukturerat. Det är en ganska stor grej för oss, det är mycket arbete, men vi hoppas det ger resultat och ska göra oss proffsigare.

Databasen används i Malmö FF från nio års ålder upp till A-laget, även om funktionerna används lite olika i olika åldersgrupper. Man kan logga in var som helst, där allt är upplagt i kronologisk ordning och med enkla funktioner för att kommunicera.

- Ska vi ta steg och utvecklas måste vi hela tiden se vad vi gör, vad som får effekt och vad som inte får effekt. Då är detta ett verktyg för att titta på ett mer dokumenterat sätt.

Dotcomsport har sedan tidigare arbetat med ett par hundra olika klubbar i Nederländerna, inkluderat Groningen och Heerenveen, och även irländska fotbollsförbundet. De har även samarbeten i länder som Tyskland, USA, Mexiko och Singapore.

Publicerad 2017-03-01 kl 19:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå