Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF presenterade nya sportchefen

Före detta MFF-backen Per Ågren blir ny sportchef i Malmö FF. Klubben presenterade Ågren på tidagseftermiddagen.

Uppgifterna om att Per Ågren skulle bli ny sportchef dök upp i Expressen på tisdagsmorgonen utan att man från MFF-håll ville kommentera det.

Och under förmiddagen bekräftade plötsligt MFF:s vd Pelle Svensson för fotbollskanalen.se att man rekryterat en ny sportchef men att man inte ville säga vem det var än.

Men efter det dröjde det inte länge förrän klubben gick ut med ett pressmeddelande om att man senare på eftermiddagen skulle presentera sin nya sportchef Per Ågren.

Ågren som spelade för Malmö FF i nästan ett decennium och som har gjort över 300 matcher för klubben tar över från och med årsskiftet och kommer att skolas in av sin företrädare Hasse Borg som under den gångna säsongen funnits tillhands som en sorts konsult medan lejonparten av sportchefssysslan skötts av vd:n Pelle Svensson under det som skulle komma att bli guldåret.

För Ågren som kommer från ett arbete inom bankvärlden och som har varit ordförande i Spelarföreningen i Sverige väntar nu arbetet att bygga det lag som ska försöka ta sig till fotbollens finaste av finrum Champions Leagues-gruppspel.
- Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått den här utmaningen, det känns väldigt spännande. Det är en spännande tid att ge sig in i klubben igen. Det känns lite som att komma hem igen för mig, sade Ågren på presskonferensen.

MFF:s ordförande Håkan Jeppsson kommenterade tillsättningen på presskonferensen:
- Efter en process har vi kommit fram till att Per Ågren är den som passar oss bäst för tillfället. Per är en riktig MFF:are, som varit med i klubben under lång tid. Per kan fotboll, och har genom sitt arbete med spelarföreningen haft mycket kontakter med andra klubbar, agenter och organisationer inom fotbollen; det tycker vi är en viktig plattform för det här jobbet.

Publicerad 2010-11-10 kl 17:24
Annons
Annons
Annons