Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF startar FIFA-akademi: "Utvecklingen inom e-sport går samma väg som fotbollen"

Allsvenskan

E-sporten växer.
Därför väljer nu Malmö FF att starta en FIFA-akademi.
- Grundtanken är att du genom e-sportsakademin ska få de verktyg som behövs för att lyckas som människa, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF kommer tillsammans med gymnasieskolan Malmö Fria Läroverk i nästa år att starta en FIFA-akademi. På sin hemsida skriver MFF att akademin kommer att bygga vidare på det akademikoncept som används i MFF:s 17 fotbollsakademier.

"Eleverna på akademin kommer att kombinera en vanlig gymnasieutbildning med föreläsningar och träning inom FIFA", skriver klubben.

Filip Ahlström är projektledare inom e-sport i MFF och säger följande om akademin:

- Utvecklingen inom e-sport går samma väg som fotbollen gjort de senaste 30 åren. För att lyckas inom e-sport krävs det, precis som i all annan idrott, att du sköter om din kropp och din hälsa. Vi är övertygade om att regelbunden fysisk aktivitet, att sköta kost och sömn är viktiga pusselbitar för att prestera inom e-sport. På akademin kommer eleverna att få de bästa förutsättningarna för att göra detta.

ANNONS

MFF:s vd, Niclas Carlnén:

- Grundtanken är att du genom e-sportsakademin ska få de verktyg som behövs för att lyckas som människa. Eleverna kan genom programmet få en bra bas för en civil karriär samtidigt som det möjliggör en mer professionell satsning på e-sport där de tränas av några av Sveriges bästa e-sportare och instruktörer.

Publicerad 2020-10-27 kl 09:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto