POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-talangen högaktuell för start mot Peking: "Vore roligt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Malmö FF har problem i backlinjen med skador och avstängningar.
Då är 18-årige Dennis Hadzikadunic högaktuell för att starta mötet med IFK Norrköping.
- Det skulle vara roligt, så klart, säger Hadzikanunic till Fotbollskanalen.

Rasmus Bengtsson är skadad och både Behrang Safari och Franz Brorsson var avstängda inför gårdagens möte med Hammarby på Tele2 Arena. I andra halvlek av matchen tvingades även mittbacken Felipe Carvalho utgå på grund av en skada.

- Han fick tidigt under andra halvlek lite känningar i ljumskregionen som kom smygande. Det var inte så att det högg till vid ett specifikt tillfälle. Nu efteråt har han rätt bra funktion. Vi är optimistiska att det inte är någon bristning, utan snarare att muskeln har krampat, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till klubbens hemsida, och tillägger att det ännu är osäkert om han kan medverka i nästa match för MFF som spelas i helgen.

När Carvalho tvingades gå ut bytte Magnus Pehrsson in Dennis Hadzikadunic i backlinjen, 18-årigens blott andra allsvenska insats då han i fjol också fick göra ett inhopp. Med skadan på Carvalho och de eventuella förlängda avstängningarna på Brorsson och Safari kan Hadzikadunic komma att få chansen från start för första gången i allsvenskan mot IFK Norrköping på söndag.

- Dennis har gjort det väldigt bra och det är väldigt jämnt mellan honom och Carvalho. Nu får vi se hur det är med Carvalho men det är klart att Dennis är högaktuell att få starta på söndag. Det är kul för honom att han fick komma in, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Hadzikadunic var glad över att få chansen med ett inhopp mot Bajen.

- Det är klart att det var pirrigt de första minuterna, men efter ett tag kommer man in i det och då slipper nervositeten, säger Hadzikadunic.

Hade du någon tanke inför matchen att du skulle kunna få spela?
- Ja, med tanke på att vi hade så många borta var jag förberedd. Men det var som vanligt, det var samma ritualer som jag gör varje gång. 

Det var din blott andra allsvenska match och den första för året, hur var det att göra den inför över 22 000 åskådare på Tele2 Arena?
- Det var speciellt, så klart. Deras stöd var riktigt bra, men jag tycker att vi hanterade det bra. 

Nu säger Magnus Pehrsson att du är högaktuell för att starta mot IFK Norrköping med skadorna och avstängningarna som ni har...
- Det skulle vara roligt, så klart. Jag får fortfarande vara förberedd på allt som kan hända, som vanligt. Jag ser fram emot nästa match.

Känner du att du är redo att ta en startplats i allsvenskan?
- Ja, det är jag alltid (skratt). 

Vad är största skillnaden med att spela i allsvenskan gentemot i U-lagen?
- Allt runtomkring, det är mycket större. På planen går allt mycket snabbare. Man måste veta vad man ska göra tidigt, man måste ligga ett steg före i huvudet. 

Franz Brorsson och Behrang Safari åkte båda på röda kort i omgång åtta mot Östersund, och deras avstängningar kan komma att förlängas. Senast på fredag väntas ett besked komma från Disciplinnämnden, enligt Sydsvenskan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-18 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå