Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-talangen om utlåningen i danska byn: "Det var mycket ensamt"

Allsvenskan

MALMÖ. Amel Mujanic är tillbaka i Malmö FF efter utlåningen till Hobro. 20-åringen berättar om en ensam, men lärorik tid i Danmark.
- En väldigt fin erfarenhet både på och utanför planen, säger Mujanic till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mittfältstalangen fick bara starta en match i Malmö FF förra säsongen och skickades på lån till det danska andraligalaget Hobro IK i september. Där befann sig redan en annan utlånad spelare – mittbacken Hugo Andersson – och den tidigare MFF-mittfältaren Peter Sörensen tränade laget.  

Inledningsvis fick Mujanic mycket speltid och startade de fem första matcherna på innermittfältet. Men laget sladdade i tabellen och i februari tog den assisterande tränaren Michael Kryger över. Speltiden blev betydligt mindre för Mujanic som bara startade två matcher under den nye tränaren.  

ANNONS

- De ville även ha sina spelare där också, så de lät också dem spela, säger Amel Mujanic och summerar tiden i Hobro:  

- Bra start, sedan upp och ner, lite så där. En väldigt fin erfarenhet både på och utanför planen.  

Han beskriver lagets spelstil i termer av långbollar på en löpande spelare, och får frågan och den passade honom själv:  

- Både ja och nej. Vi hade en tränare som ville vinna sina matcher – oavsett hur han vann dem. Nej, det var inte mitt spelsätt men jag lärde mig väldigt mycket för vi hade inte så mycket boll. Jag fick jobba mer defensivt, säger Mujanic 

Hobro, från den jylländska staden med samma namn, slutade trea bland sex lag i nedflyttningsserien och klarade kontraktet. Malmökillen Amel Mujanic bodde på en ort med 12 000 invånare och har inget emot att beskriva Hobro som "en håla". Han beskriver tillvaron där under pandemin:  

ANNONS

- Det var mycket ensamt. Det var jobbigt, du kommer hem och får lära dig diska, lära dig städa. Varje dag. Men jag hade Hugo där också, det hjälpte till så klart.   

Nu är Mujanic en av alla mittfältsalternativ som Malmö FF har att förfoga över. Som en bolltrygg och spelskicklig spelare behärskar han alla centrala mittfältsroller, offensiva som defensiva. Konkurrensen lägger han ingen vikt vid:  

- Det är ingenting jag går runt och tänker på. Jag gör mitt jobb, så får vi se var det leder, säger Amel Mujanic 

- Så klart att jag vill slå mig in här. Det får vi se – jag har precis kommit, jag gör inget för hastigt just nu. Jag tar min tid. 

Han stannade på 17 matcher i Hobro. Sedan tidigare har Amel Mujanic gjort ett tävlingsframträdande för Malmö FF.  

ANNONS
Publicerad 2021-06-08 kl 19:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto