Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-trion om nästa genombrott: "Han kan bli hur bra som helst"

Allsvenskan

Malmö FF:s ungdomsakademi har utsetts till Sveriges bästa tre år i rad. 
Kommer något nytt stjärnskott därifrån få sitt genombrott 2021?
- Jag tycker att alla som kommit upp ser väldigt fina ut, säger MFF:s Eric Larsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Totalt får 31 olika ungdomsakademier sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll. Tidigare i januari vann MFF listan för tredje året i rad, denna gång före AIK.

En produkt av MFF:s akademi är Anel Ahmedhodzic, och 2020 var året då 21-åringen slog igenom med dunder och brak. Debutsäsongen i Malmö FF:s A-lag ledde både till SM-guld och titeln som bästa försvarare i Allsvenskans stora pris. 

Finns det utrymme för någon som kan göra en resa liknande Ahmedhodzics kommande säsong? Mittbacken har sin kandidat klar: 

- Mubaarak Nuh, han är jävligt bra skulle jag säga, säger Ahmedhodzic.

ANNONS

Nuh gjorde väckte redan som 15-åring uppmärksamhet när han hoppade in för Öster i superettan och blev den yngsta debutanten någonsin i Sveriges elitserier. Växjö-killen har nu blivit 18 år och utvecklats till en dribblingssäker ytterforward. Belöningen blev en bänkplats under två allsvenska matcher i november. 

MFF:s högerback Eric Larsson tror däremot att forwarden Amin Sarr, som gjorde ett mål på 17 allsvenska matcher förra säsongen, kommer få sitt genombrott.

- Jag tycker att alla som kommit upp ser väldigt fina ut. Amin spelade ganska mycket förra året men fick kanske inte den speltiden han eftersökte. Får han lite speltid tror jag att han med sina spetsegenskaper kan bli hur bra som helst egentligen. Får han spela och får förtroende - en ketchupeffekt - så tror jag på ett himla genombrott där, säger Larsson.

ANNONS

Sarr flyttades upp från U19-laget förra våren och Nuuh skrev ett A-kontrakt i december. Det gjorde också försvararen Noah Eile, mittfältaren David Edvardsson och målvakten Melker Ellborg. 

Jo Inge Berget, en av lagets mest erfarna spelare, vill inte peka ut något kommande genombrott.

- Oh, det är tidigt att säga. Ingen av de gamla i alla fall om man ser till den första perioden. Det brukar ta lite tid att komma igång och det är klart att många av de yngre är bra den första veckan och har tränat bra under vintern. Det är svårt att säga. Men det är klart att vi hade det ifjol och även idag har vi många bra unga i MFF. Den som klarar att komma fram och få chansen är bra. Samtidigt är det säkert några som får gå på lån och göra det bra i andra klubbar. Det kommer vara flera som gör det bra  det är dock inte den enklaste klubben att var en ung kille i. I den här konkurrensen har de svårt att platsa, men de ska få kämpa de också, säger Berget. 

ANNONS

Utöver ovan nämnda spelare får MFF tillbaka Amel Mujanic och Hugo Andersson i sommar från deras lån i det danska andraligalaget Hobro.

Publicerad 2021-01-22 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto