Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF ville behålla Nalic - men talangen valde lån för speltid: "Vill spela varje match"

Allsvenskan

Adi Nalic blev utlånad från MFF till AFC Eskilstuna.
MFF ville behålla talangen - men Nalic prioriterade speltid. 
- Jag kände att jag vill spela varje match, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Adi Nalic, 21, lämnade i november i fjol Landskrona Bois för spel i Malmö FF, men blev i förra veckan utlånad från Skåneklubben till AFC Eskilstuna över den kommande säsongen. Nalic berättar att han kunde bli erbjuden speltid i MFF, men att han var osäker på hur mycket med anledningen av den tuffa konkurrenssituationen i laget.  

- Jag visste om att det fanns en väldigt stark konkurrenssituation i Malmö och jag är en sådan spelare som alltid har valt speltid när jag gjort mina val och likadant gjorde jag den här gången. Jag visste om att jag skulle konkurrera med mer eller mindre de bästa anfallarna i Skandinavien och var beredd på det. Malmö kunde även erbjuda mig speltid fram till sommaren, men jag valde ändå att ta steget till AFC. Det fanns ett antal alternativ för mig att välja mellan, men jag kände ändå att det här var bäst. Jag valde speltid och utveckling, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Anledningen till att utlåningen dröjde fram till bara lite mer än en vecka innan den allsvenska premiären var att MFF egentligen inte ville låna ut talangen. Nalic tyckte dock själv att det var viktigt för att vara säker på att få gott om speltid.

- Malmö ville egentligen inte låna ut mig, då de var väldigt nöjda med mig och det jag presterat på planen, vilket Daniel Andersson också sa. De tyckte att jag hade visat framfötterna både under träning och match och kunde erbjuda mig en del speltid fram till sommaren, men jag kände ändå att jag vill spela varje match och ta det därifrån.

Nalic betonar vidare att just speltid är och kommer att vara hans prioritet.

- I Sverige är det alla spelares dröm att spela i Malmö FF, men det är speltid som gäller för mig och det är det jag har valt hela karriären fram till nu. Jag hade kunnat gå till allsvenskan redan innan Landskrona, men ville inte det. Jag valde att ta det steg för steg och jag tror att det är det som kommer att kunna ta mig till den allra högsta europeiska nivån också.

ANNONS

Nalic fick förra helgen spela från start i AFC:s träningsmöte med Djurgården och tror nu på gott om speltid även framöver i allsvenskan.

- Det är väldigt många duktiga spelare här. De visade senast det i svenska cupen, men även i superettan förra året. Det är ett väldigt bollskickligt lag och det kommer bli tufft (med konkurresen) här med, men jag räknar med mycket speltid.

- Jag vill fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och ta nästa steg i min utveckling. Jag är fortfarande en Malmö-spelare och skrev på ett kontrakt över fyra år, så jag hoppas kunna komma tillbaka dit med ett antal allsvenska matcher i bagaget.

Nalic blev i fjol noterad för fem mål och åtta assist på 27 matcher i superettan.

Publicerad 2019-03-27 kl 18:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto