Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

MFF visar intresse för Sigurjonsson och Bachirou - kan ersätta Lewicki och Rakip

Foto: Bildbyrån.

Erdal Rakips och Oscar Lewickis framtid i Malmö FF är oviss.
Nu finns både Runar Mar Sigurjonsson och Fouad Bachirou på MFF:s lista över tänkbara värvningar till 2018, erfar Fotbollskanalen.

Under torsdagen presenterade Malmö FF ett nyförvärv inför 2018; Rapid Wiens yttermittfältare Arnor Ingvi Traustason, som 2015 tog SM-guld med IFK Norrköping och som under hösten varit utlånad till AEK Aten. Framöver kan det också bli aktuellt för MFF att värva in fler mittfältare till nästa år. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ser Malmö på Grasshoppers Runar Mar Sigurjonsson och Östersunds Fouad Bachirou som alternativ till de centrala mittfältsplatserna i den himmelsblå truppen nästa säsong.

Två av Malmös centrala mittfältare, Erdal Rakip och Oscar Lewicki, sitter på utgående kontrakt och deras framtid i klubben är fortfarande oviss. Beroende på vad som händer med de två spelarna kan MFF alltså komma att satsa på att ta in en eller flera spelare till den positionen. Klubben försöker förlänga med både Rakip och Lewicki men just nu är det osäkert om de kommer att lyckas. Fotbollskanalen har tidigare kunnat berätta att danska Bröndby är ute efter just Lewicki.

Runar Mar Sigurjonsson är 27 år gammal och gjorde succé i allsvenska Gif Sundsvall innan han såldes till Grasshopper i juli 2016. Under sin första säsong i Schweiz var Sigurjonsson ordinarie och noterades för tio mål och nio assist på 39 tävlingsmatcher, men sedan i september i år har islänningen fått allt mindre speltid och nyligen uppgav tidningen Blick att mittfältarens framtid i Grasshopper är oviss trots att han har kontrakt fram till sommaren 2019. I samma artikel skrev Blick att Grasshopper-tränaren Murat Yakin antytt att Sigurjonsson inte "vill sitta på bänken för evigt".

En anledning till varför den tidigare Sundsvall-spelaren skulle kunna vara aktuell för en flytt i vinter är VM i Ryssland nästa år. Under VM-kvalet togs Sigurjonsson ofta ut i Islands trupp, men han fick totalt bara göra ett kort inhopp (mot Kosovo) och hans prestationer i vår lär avgöra om han säkrar en plats i VM-truppen eller inte.

Nyligen skrev Kvällsposten att Östersunds mittfältare Fouad Bachirou, 27, är nära en flytt till Malmö FF. Enligt Fotbollskanalens källor stämmer det att MFF är intresserat av Bachirou, men hur nära förestående en affär är framgår inte av uppgifterna. Bachirous avtal med ÖFK löper över 2019, men enligt Kvällsposten finns det en utköpsklausul i kontraktet som Malmö är villigt att aktivera.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg sa nyligen till Aftonbladet att Bachirou inte kommer flytta till MFF och slog då fast att huvudpersonen "kommer skratta åt ryktet"

- Bachirou är för bra för det (att skriva på för Malmö). Det är klart att han inte går till ett annat allsvenskt lag. Det här är bara patetiskt och vore omöjligt, sa Kindberg till Aftonbladet.

Publicerad 2017-12-07 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons