Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s besked - fem spelare lämnar föreningen

Allsvenskan

Malmö FF meddelade i dag att spelare lämnar föreningen.
Skåneklubben går skilda vägar med fem spelare i truppen. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF meddelade i dag att klubben går skilda vägar med målvakterna Fredrik Andersson, Walter Viitala och Sixten Mohlin, men även med vänsterbacken Anton Kralj och anfallaren Teddy Bergqvist. Alla hade utgående avtal med klubben. 

"Malmö FF tackar allihop för deras tid i föreningen och önskar dem lycka till i sina fortsatta karriärer", skriver Skåneklubben på sin hemsida. 

Andersson meddelade redan tidigare i höst att han ville lämna MFF för att få kontinuerligt med speltid, då han endast gjorde tio seriematcher under sin tid klubben i allsvenskan. 

- Fredrik har hela tiden varit professionell och stöttande i sin roll. Han har fungerat bra i målvaktsgruppen tillsammans med Jonnie, Johan och Mathias. Det är inte alltid lätt att vara andremålvakt, men han har varit pålitlig och gjort bra insatser när han fått chansen. Nu har han meddelat att han vill ha en ny utmaning och det respekterar vi, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i en kommentar på klubbens hemsida. 

ANNONS

Sixten Mohlin, som i år var utlånad till Dalkurd, gjorde även nyligen klart med Östersunds FK för ett kontrakt över tre år, vilket innebär att han nästa år kan ställas mot MFF i allsvenskan igen. 

- Sixten har tillhört MFF under en lång tid, men inte varit här i träning på ett bra tag. I Dalkurd fick han gott om speltid och nu har han gjort klart med nästa steg, säger MFF-sportchefen. 

Så här säger Daniel Andersson om övriga spelare som lämnar MFF:

- Vi rekryterade Walter med kort varsel för att täcka upp för Fredrik Anderssons skada. Det är en duktig målvakt som snabbt kommit in i gruppen. Han har gjort bra ifrån sig på den knappa speltid han fått, säger han om Viitala. 

- Teddy är en glad kille med en härlig karaktär. Han var ung när han skrev på lärlingskontrakt och kom upp i A-truppen. Han har fått erfarenhet i Superettan, men vi har tuff på konkurrens på anfallssidan och bedömer inte att han är aktuell för att konkurrera hos oss i nuläget, säger han om Bergqvist.

ANNONS

- Anton är en duktig spelare som kommit upp genom våra egna led. Han har gjort bra ifrån sig i Gefle, men vi har gjort bedömningen att det i dagsläget inte räcker till en plats i vår trupp, säger han om Kralj. 

Bergqvist och Kralj var i år utlånade till Varberg och Gefle i superettan. 

Publicerad 2018-12-21 kl 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto