Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s kapten redo för roll i mittlåset

Under försäsongen har MFF:s kapten Daniel Andersson spelat in sig på sin nya position - som mittback. En nygammal erfarenhet som tog sin start redan under tiden i Bari.

– I Bari gjorde jag några matcher som libero. Det var glassigt kan jag säga, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

- Vi hade en liten kille och en stor som markerade, de låg som plåster på motståndarnas anfallare. Jag behövde bara stå rätt, ligga där och fiska. Det var gött, fortsätter han.

Inför årets säsong har MFF:s kapten tagit ett permanent steg ned i Malmös backlinje. Tidigare säsonger har han mest huserat på MFF:s centrala mittfält.

– Det tar tid att komma in i det som back. Som mittfältare vet jag exakt hur jag ska stå, jag vet var bollen är på planen. Klart att man kollar lite runtomkring hur de andra rör sig.

Försäsongen har varit upp och ner för Malmö - den inleddes med en 0-6 förlust mot Nordsjälland och avslutades med en 3-2 seger mot Bröndby.

– Alla försäsonger är luriga. Man kan göra kanonförsäsonger och floppa i serien, och tvärtom. När man kommer till premiären är det alltid lite ovisst. Det är därför det alltid är så spännande också.

Andersson ser våren som en nyckel till en lyckad säsong.
– Vi har kvalitet i laget och kan vara med i den absoluta toppen om vi gör vad vi ska, och det vill vi vara. Vårsäsongen är nyckeln, att vi gör en bra vårsäsong, så att vi har häng.

Publicerad 2010-03-11 kl 10:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons