Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF:s segerrecept: "En helt annan harmoni"

Malmö fortsätter att övertyga i årets allsvenska. På söndagen blev det tre nya poäng borta mot Kalmar.
- Vi har en helt annan harmoni i laget i år än vad vi hade förra året, sade lagkaptenen Daniel Andersson efter 3—2-segern.

Inför säsongen var IFK Göteborg och Elfsborg de stora favoriterna till SM-guldet. Men de har haft svårt att leva upp till förväntningarna under inledningen av säsongen. I stället är det skånelagen som imponerat mest.

Malmö har fortfarande inte förlorat i årets allsvenska och på söndagen kom tredje segern. De har nu bara Helsingborg före sig i tabellen.

- Vi har utvecklats mycket till i år och nu känns det som vi är riktigt på gång, förklarade tränaren Roland Nilsson Malmös framgångar.

Bara under säsongens fem första matcher har Malmö lyckats vända två underlägen till seger respektive oavgjort.

- Vi har blivit mentalt starkare i år. Förra året hade vi förlorat en match som denna mot Kalmar, sade Daniel Andersson.

Och en stark vändning var det. I första halvlek var det inte mycket som talade för att Malmö skulle ta tre poäng mot Kalmar. Gästerna lämnade allt som oftast sin vänsterkant helt fri, vilket Kalmar utnyttjade skoningslöst två gånger om. Först gjorde Abiola Dauda 1—0 efter ett inspel från Malmös vänsterkant och bara en minut efter Malmös kvittering kunde Tobias Eriksson sätta 2—1. Ett mål som var identiskt med det första.

- Vi var teoretiskt förberedda på hur Kalmar skulle spela, men praktiskt klarade vi inte av det i första halvlek, sade Roland Nilsson.

I halvtid gjorde Nilsson en korrigering i sitt lags positioner, vilket visade sig bli ett segerdrag. I början av andra halvlek gjorde Malmö två snabba mål genom Wilton Figueiredo och Markus Halsti. De målen visade sig bli avgörande.

- Vi faller på två försvarsmissar, vi kan inte släppa in sådana mål om vi ska vinna matcher, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Malmö kunde ganska enkelt avstyra Kalmars anfallsförsök och segern var aldrig riktigt hotad. Härnäst väntar en tuff match mot Häcken på onsdag för Malmö.

- Nu ska vi suga på den här karamellen under bussresan hem, men så fort vi kliver av bussen så är det full fokus på Häcken som gäller, sade Roland Nilsson.

TT

Publicerad 2010-04-11 kl 18:13
Annons
Annons
Annons