POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

MFF:s sportchef inte orolig över Tomassons tränarerfarenhet: "Kommer som ung och färsk"

Foto: Bildbyrån

Malmö FF anställer en Jon Dahl Tomasson med lite erfarenhet av huvudtränaryrket och som varit Åge Hareides assisterande tränare i Danmark de senaste fyra åren.
Klubbens sportchef Daniel Andersson ser dock inga problem med Tomassons brist på tränarerfarenhet.

Daniel Andersson berättade under gårdagens presskonferens om en rekryteringsprocess där många kandidater till tränarjobbet blev få, och att det blev allt tydligare att danske Jon Dahl Tomasson var den rätta mannen. För Fotbollskanalen utvecklar Andersson varför Malmö FF anställde den före detta Feyenoord-, Newcastle-, och Milananfallaren.

- Det var många anledningar. Vi har en kravprofil som vi jobbar efter och väldigt mycket i den stämmer överens med honom. Han har internationell erfarenhet, han är en vinnare och har vunnit mycket. Han har karaktär och är en person som varit med om mycket.

- Att vara tränare för Malmö FF ställer enormt mycket krav, från media, fans och inifrån klubben. Det krävs sin personlighet att stå där och leda, och det är vi övertygade att han har. Han har en fotbollsfilosofi som stämmer bra överens med hur vi vill spela och i den också att utveckla spelare. Så vi hoppas att han kan utveckla laget över tid men också individerna i laget, säger Daniel Andersson.

43-årige Tomasson åkte ur nederländska Eredivise med Roda JC när han tränade laget under andra halvan av säsongen 2013/14. Roda var Tomassons andra huvudtränarjobb efter Excelsior som han inledde den säsongen med i samma liga. Misslyckandet med Roda JC har inte avskräckt Daniel Andersson när Malmö FF valt Uwe Röslers ersättare.

- Det var ett bra tag sedan. Sen har han gått en skola efter det. Tittar man på alla tränare som finns så har alla tränare lite motgångar och man lär sig av det. Klart vi pratat mycket om det, att han kommer ut som ung och färsk tränare. Man kan gå på lite nitar och det kan vara bra det också, säger Daniel Andersson.

Med tanke på att ni anställt en ny tränare, hur stort arbete har ni framför er med spelarekryteringar osv?
- Ja, det är igång. Vi har en bra trupp som den är. Det är ”Mackan” som har lämnat men i övrigt är den intakt. Det är klart att vi ska försöka vässa på truppen och se till att den blir så bra som möjligt. Men det har också varit avgörande i diskussionerna hur man formerar sig på planen för att se vad man vill ha in. Vi har haft lite idéer ute men det är nu vi får se om vi kan få igenom dem, säger Malmö FF:s sportchef.

Daniel Andersson bekräftar också för den samlade pressen att Adi Nalić och Hugo Andersson är tillbaka i truppen efter utlåningar, tillsammans med Anel Ahmedhodžić som återvänt från sejouren i danska Hobro. Sportchefen säger också att han diskuterat med Tomasson hur klubbens framgångsrika ungdomssektion ska användas, utan att tumma på kravet att vinna matcher.

Publicerad 2020-01-06 kl 08:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå