Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s svar på Kalmars Berg-utspel: "Vi har pratat med Jörgen"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF kontaktade Oliver Bergs agent dagar innan norrmannens övergång till Djurgården, utan Kalmar FF:s vetskap.
Nu har klubbarna "pratat ut" om händelsen - och MFF hävdar att man inte gjort något fel.
- Det här är inget konstigt, säger sportchefen Andreas Georgson till Fotbollskanalen.

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Henrik Rydströms första pressträff som MFF-tränare i spelaren.

Oliver Berg presenterades av Djurgården i torsdags förra veckan, efter att rykten om en återförening med tränaren Henrik Rydström i MFF satt fart. Bergs agent John Thornberg berättade i lokaltidningen Barometern under måndagen att Malmö försökte värva poängmaskinen och pratade med honom i både tisdags och onsdags. Men det utan Kalmar FF:s vetskap, förklarade sportchefen Jörgen Petersson i samma artikel.

- Det är ett klart fel som de (Malmö FF) begår fel i så fall. De ska kontakta oss med så mycket kontraktstid kvar. Oliver hade 13 månader kvar på sitt kontrakt med oss, sa Petersson.

Efter publiceringen har Malmö tagit kontakt med KFF om situationen, berättar MFF:s sportchef Andreas Georgson.

ANNONS

- Jag vet inte hur arga de (Kalmar) är faktiskt, det är inget konstigt. Vi ställde en fråga till en representant om vad som händer, fick reda på att han skulle dit och släppte det. Det var inte mycket mer än så. Jag vet inte varför det blivit en rubrik av det, säger Georgson.  

Enligt Kalmar fick inte de reda på samtalet med representanten?  
- Alltså, en allmän förfrågan innan något går till något - det är sådant som händer. Vi har pratat med Jörgen efteråt och han verkar inte särskilt upprörd över det hela. Det har nog gjorts en höna av en fjäder. 

I Svenska Fotbollförbundets regelverk för spelarövergångar står det följande gällande övergångar för spelare med kontrakt längre än sex månader: 

"Förening som önskar förhandla med avtalsbunden professionell spelare eller dennes ombud är skyldig att inhämta spelarens förenings godkännande innan spelaren eller ombudet kontaktas". 

ANNONS

Trots att agenten hävdar att MFF låg på om Berg under två olika dagar inför övergången till Djurgården menar Georgson att det bara handlade om en "allmän förfrågan". Om regelverket säger sportchefen:

- Det är nog en definitionsfråga. Man är i kontakt med agenter och förmedlare vecka för vecka, året om och diskuterar spelare. Så fort man går in i något form av rekryteringsförsök så tycker jag att vi har en skyldighet att gå till klubben, men där var vi inte. Utan vi visste att det var en spelare som Henrik trivts väldigt bra med tidigare.

- Innan man gör något så behöver man veta vad ambitionen är. Är ambitionen att stanna i Kalmar så låter man det kanske vara, är ambitionen att röra på sig så kanske man börjar dra i det - men vi kom aldrig så långt. Utan det var bara en allmän förfrågan.

ANNONS

Hur ser du på att ni inte har fått den spelaren?  
-
Det är inte vår spelare, jag vill inte kommentera det. Han är där nu och det är fine, det är en duktig spelare.  

Oliver Berg gjorde 23 mål och 14 assister på 64 matcher i Kalmar FF. 

Fotbollskanalen har sökt Svenska Fotbollförbundet för en kommentar, men utan framgång.

Publicerad 2022-11-29 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto