Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Michael Andersson jobbar vidare för Hammarby: "Inget slutdatum satt"

Michael Andersson har slutat som vd i Hammarby – men arbetar fortfarande i viss mån med klubbens spelarförsäljningar.

- Han står till vårt förfogande några månader under våren, säger styrelsens sportsligt ansvarige Per Apelgren till fotbollskanalen.se.

I slutet av oktober deklarerade Andersson att han lämnar sin post i den degraderade föreningen. Men något slutdatum för hans arbete är inte satt. Det finns en rad saker som 50-åringen fortfarande hjälper till med, bland annat frågor om eventuella försäljningar till andra lag.

- Men inte bara det. Micke sitter på massor av kunskaper kring en rad olika områden. Till exempel hyresavtal, arenafrågor och så har han representerat Hammarby i SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). De sakerna ska han avsluta snyggt och prydligt. För vår del vore det idiotiskt att inte utnyttja det kunnandet under tiden han står på lönelistan, säger Apelgren.

Anderssons har inte längre hand om den dagliga verksamheten, utan kontaktas av styrelsen mer i egenskap av rådgivare. Han var den som ytterst ansvarade för både inköp och försäljningar tidigare.

- När vi behöver honom så ringer vi. Det är inget konstigt med det. Vi har heller inte specificerat när han är helt färdig med det han gör hos oss. Antingen blir det när han själv deklarerar att han hittat något nytt, eller när vi anställer ny vd på permanent basis, säger Apelgren.

Något mandat att fatta beslut kring spelartruppen har Andersson inte längre. Den rollen sitter tillförordnade vd:n Ulf Edstedt på. Han är dock inte alltid med ”från scratch” när det gäller diskussioner kring transfers.

- Men jag deltar i slutskedet. Det kan vara så att Michael Andersson är behjälplig om styrelsen ber honom. Men han har inte befogenhet att besluta, säger Edstedt.

Per Apelgren förtydligar att, när en ny spelare ska plockas in kontaktar man inte Michael Andersson.

- Han är definitivt inte delaktig i några värvningar, säger Apelgren.

Fotbollskanalen.se har sökt Michael Andersson för en kommentar.

Publicerad 2009-12-28 kl 11:41
Annons
Annons
Annons