Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milojevic om MFF:s nyförvärv Siby: "Har egenskaper som vi inte har"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF värvar från franska Ligue 1.
Mahamé Siby är spelartypen som MFF saknat sedan Bonke Innocent lämnade i vintras.
- Det är en spelare med egenskaper som vi inte har bland de andra, säger tränaren Milos Milojevic.  

Foto: Bildbyrån.

Mahamé Siby är MFF:s första värvning denna sommar och ansluter från Ligue 1-laget Strasbourg. Enligt sajten Foot Mercato kostar fransmannen MFF cirka tio miljoner kronor, med eventuellt ytterligare tre miljoner i bonusar.  

Siby är främst tänkt som en defensiv mittfältare, en så kallad sexa, men kan även användas i tvåvägsroll på mitten. 

- Det är en spelare med egenskaper som vi inte har bland de andra, så vi hoppas att han passar bra in i pusslet, säger Milos Milojevic och fortsätter: 

- Han är en blandning mellan en fysisk spelare och en spelare som slår bra passningar. Det är en kvalitet som vi kanske behöver i truppen. Efter att Bonke försvann har vi inte rekryterat på den positionen, så det är en normal ändring och förstärkning i truppen. Det som skiljer honom lite mot Bonke är att han både kan spela som sexa och “åtta”. Det ger oss lite fler möjligheter att ändra mellan system och spela med en eller två mittfältare där.  

ANNONS

Förra säsongen var Siby utlånad till Paris FC i den franska andraligan och spelade en tongivande roll när de nådde uppflyttningskvalet. Siby är från Parisområdet men snappades inte upp av någon av de stora akademierna i Frankrike.  

Istället spelade han länge i femtedivisionen innan Valenciennes i andraligan upptäckte mittfältarens talang 2018. För två år sedan värvade Strasbourg Siby, som gjorde sin debut i Ligue 1 och spelade nio matcher den säsongen innan han lånades ut till Paris FC förra hösten. Med andra ord är Siby van vid den tuffa franska fotbollen, vilket Milojevic vill dra fördel av.  

- När du spelar mot fysiska lag som kanske Elfsborg och Häcken behöver du ett fysiskt svar. Sedan kanske mot ett annat lag som inte har lika långa och stora spelare behöver du annorlunda typer. Men vi hade inte exakt den profilen, och när vi försökte att värva tänkte vi också att den spelartypen är den vi behöver.  

ANNONS

Milojevic träffade Siby tidigare den här veckan. 

- En ganska lugn person med höga ambitioner, som vill göra allt för laget. Det var aldrig "jag, jag, jag", utan mer "vad ska vi göra, hur ska vi spela?". Det är lagspelare tycker jag så jag har fått ett bra första intryck, säger MFF-tränaren.  

Serben säger att han inte varit mer involverad än vanligt i scoutingprocessen.  

- Jag kollar inte bara på vad som är bra för mig som tränare. Jag har alltid kollat på vad som är bäst för klubben, och när du tittat på det kollar du alltid lång- och kortsiktigt. Som tränare vill du ha de flesta spelare i dag, men i lagbygget som vi har går Erdals (Rakip) kontrakt ut och han vill försöka gå utomlands, säger Milos Milojevic och fortsätter:

- Så den killen kan också bli bra över en längre period. Han är i en bra ålder och bra skolad i Frankrike. Om man bara tänker på sig själv vill du gå efter en spelare som är 30 eller 31 år, som spelar i Serie A och kanske inte startar där. Eller någon annan från en toppliga som inte startar..

ANNONS

MFF hoppas ha Mahamé Siby spelklar till mötet med IFK Norrköping den 16 juli.  

Publicerad 2022-06-30 kl 15:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto