Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Missar derbyt efter gula kortet: "Vet inte ens vad jag gjorde"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ: Gustav Svensson fick ett gult kort mot Malmö och missar nu derbyt med Häcken.
– För jävla segt … jag vet inte ens vad jag gjorde, säger Svensson.

Jonas Eriksson delade ut hela nio gula kort och ett rött kort under toppmötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Den kanske konstigaste varningen åkte Gustav Svensson på om man ska tro han själv.
– Det är för jävla segt att bli avstängd, jag får gult kort för något jag inte ens vet vad jag gjorde. Jonas (Eriksson) sa till mig att han hade sagt till Sebban innan och sa "Jag sa till Sebastian så nu får du det gula kortet". Han sa att det står så i regelboken så jag får lita på honom, säger Svensson.

Efter matchen haltar han ut till spelarbussen, kraftigt omplåstrad på ena benet.
– Det är kramper i vaderna, lite smällar. Inget annat. Det är ingen fara.

Vad säger du om matchen?
– Jo, vi gör en dålig första halvlek och försöker i andra men skapar inte tillräckligt med chanser. Tyvärr så gör vi det inte tillräckligt bra.

Ni har nu förlorat båda mötena med Malmö, kan bli avgörande?
– Jag tänker att vi har gjort en andra halvlek i Göteborg där vi kör över dom, en andra halvlek här där vi har bollen i största delen av andra halvlek men att vi inte skapar tillräckligt med målchanser när dom backar hem. Vi lyckas inte luckra upp deras tolvmannabacklinje med fem mittbackar. Det måste vi klara av för vi kommer möta flera lag som spelar såhär.

Känner du att ni har svårt för lag som backar hem?
– Både ja och nej ... vi har haft perioder där vi skapat mer målchanser och perioder där vi inte skapat så mycket målchanser. Det gäller nu när det närmar sig slutet på säsongen att man ska skapa så mycket som möjligt och vara noga när målchanserna dyker upp. Det är små detaljer som avgör vilka som vinner allsvenskan.

Vad säger du om situationen med det röda kortet?
– Att han tacklar mig med sträckt ben, han är inte i närheten av bollen och det är en relativt ful tackling. Sen är det upp till domaren att ta beslut om hur ful den är men han kommer ju jävligt fel där.

Domarinsatsen?
– Jag tycker Jonas lägger det på en nivå för lite, han har inte riktigt koll på det i början och det är mycket som står på spel. Men vill vinna varje duell och varje närkamp. Det blir ju extra grinigt i en sådan här match och man vill vinna varje match till vilket pris som helst och lever sig in i det.

Publicerad 2015-08-09 kl 19:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons