Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mjällby känner sig säkert på allsvenskan - lägger upp värvningsplan

Allsvenskan

Ett etablerat namn i varje lagdel ska in - efter segern mot Djurgården så kalkylerar nu Mjällby med allsvenskt spel nästa år. 

– Ja, det är vår plan. När vi nu har säkrat de flesta kontrakten så finns en stomme att bygga på, säger sportchefen.

 

Mjällby har sex poäng ner till kvalplats och fyra matcher kvar, men redan efter den blytunga segern mot Djurgården 1 oktober började man jobba med truppen för nästa år - med allsvenskan i tankarna.

– Vi har kommit ganska långt och räknar med att vi ska spela i allsvenskan även nästa säsong, säger klubbchefen Jörgen Martinsson till Kristianstadsbladet.

– Även om den teoretiska chansen finns så utgår vi i planeringen ifrån att det blir allsvenskan.

Planen är tre nya storvärvningar, en i varje lagdel. Utöver det ska man bygga på det som finns och ge yngre spelare chansen.

– Ja, det är vår plan. När vi nu har säkrat de flesta kontrakten så finns en stomme att bygga på, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

ANNONS

I backlinjen finns fler hål att fylla. Patrik "Bagarn" Rosengren lägger av medan kontrakten går ut för Anders Wikström, Juan Robledo, William Leandersson och Robin Cederberg. Men klubben diskuterar fortsättning med allihopa.

– Vi för bra samtal med samtliga spelare där och hoppas kunna ordna det, säger Andersson-Borstam.

Publicerad 2012-10-13 kl 20:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto