POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mjällby lånar ut till superettanklubb

Emanuel Svensson har haft svårt att ta plats på Mjällbys mittfält. Nu lånas 22-åringen ut till superettanklubben Falkenberg. Men där kan det bli mer bänknötande.

- Det här känns både kul och inspirerande. Nu hoppas jag få mer speltid, men det är såklart upp till mig om jag ska ta en plats, säger Svensson till Hallands nyheter.

Emanuel Svensson var ordinarie i det Mjällbylag som gick upp i allsvenskan för två år sedan. Ifjol blev det fjorton matcher men i år har han mest suttit på bänken. Nu har Mjällby gjort upp med Falkenberg om ett korttidslån till och med den sista juli. Vänsterfotade Svensson ser sig helst som central mittfältare.

- Men i Mjällby den senaste tiden har det mest blivit på kanten. Jag har bra spelförståelse och bra kondition och har stor arbetskapacitet, säger han om sig själv.

Men det kan bli fortsatt bänknötande i Falkenberg för Svensson. Tränaren Thomas Askebrand ser ingen plats för honom i nuläget.

- Rent krasst så har vårt lag börjat fungera nu. Men det kommer alltid att vara spelare som har småont och det blir avstängningar. För Emanuel är det bara att bida sin tid. Men i och med att han kan spela på flera positioner så har han större möjlighet att få spela.

Svensson blir spelklar för Falkenberg till matchen mot Assyriska den 5 juni.

Publicerad 2011-05-28 kl 16:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå