Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mjällby oroas inte för fartblindhet

Allsvenskan

Mjällby har tagit fotbolls-Sverige med storm under inledningen av Allsvenskan. Och sportchefen Thomas Andersson Borstam tror på fortsatt framgång och oroas inte alls av att bli fartblind.

Den ena nykomlingen, Åtvidaberg, sparkade tränaren Daniel Wiklund efter bara tre omgångar.
Den andra nykomlingen Mjällby, parkerar på fjärde plats med sju av nio möjliga tagna poäng.

- Läget i Mjällby är alldeles utmärkt. Vi har tagit en match i taget och vi är väldigt tillfreds med allting. Vi har tagit kliv hela tiden och nu ska vi se till att etablera oss här i Allsvenskan, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till FotbollDirekt.se.

Finns det någon risk att allting går för snabbt, att ni blir fartblinda?

- Nej. Jag tror inte vi blir fartblinda. Vi vet att vi måste fortsätta jobba hårt och förbereda oss inför varje omgång som om det vore en final.

ANNONS

- Det är en lång och härlig resa vi är ute på och vi ser bara möjligheter. Vi ska bara gå ut och fokusera på prestationen och gör vi det kommer också poängen. Tittar man för mycket i backspegeln kör man bara i diket.

Framgången innebär förstås också ett större intresse på många plan, både medialt och ekonomiskt.

- Vårt varumärke syns hela tiden och kan vi bara bygga en plattform att stå på och så länge vi presterar rent sportsligt ska det här gå bra. 

- Det är näringslivet som prissätter vårt varumärke och vi hoppas att det ger lite extra klirr i kassan.

Hällevik är inte bortskämt med stor idrott och nu när fotbollslaget spelar i Allsvenskan är förstås intresset extra hett.

- Vi bor på en liten ort och fotbollen betyder mycket. När fotbollen går bra går hela bygden bra och humöret är på topp.

Många nykomlingar brukar inleda starkt för att sedan mattas efter 6-7-omgångar, vad ska ni göra för att det inte ska bli så för er?

ANNONS

- Vi känner att vi har byggt vårt lag saka men säkert bakifrån. Vi har klippt ned tio insläppta mål varje säsong de senaste tre säsongerna.
- Vi ska försöka undvika genomklappningar och det faktum att säsongen är uppdelad i två delar tror jag att det passar oss - att det blir en ny omstart efter sommaruppehållet. 

Om alla mungipor är uppåt hos Mjällby är det desto deppigare hos den andra nykomlingen Åtvidaberg.
En skillnad som dock kan vara avgörande är att Mjällby valt att satsa på flera rutinerade kort jämfört med vad Åtvidaberg har.

- Vi försökte för några säsonger sedan också med ett ungt och lovande lag men vi märkte att det inte fungerade. Man måste ha flera rutinerade spelare med i truppen för att det ska fungera och det tycker jag vi har hittat nu. Vi har höjt medelåldern i truppen från 20 till 26 år och i startelvan kan den vara närmare 28 beroende på vilken startelva vi har.

ANNONS

Inför matchen mot Gefle har klubben också kunnat flytta sin verksamhet till Strandvallen efter att ha huserat i Sölvesborg och Kristianstad fram tills nu. Men nu kan laget träna på Strandvallen.

- Det ger förstås också ytterligare en skjuts framåt och gör att stämningen blir ännu mer uppåt.

Mats Jonsson

Publicerad 2010-04-01 kl 09:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto