Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby säger "nej" till "Bagarns" pensionering

Patrik "Bagarn" Rosengren har aviserat att han lägger skorna på hyllan. Men Mjällby har ännu inte gett upp hoppet om "Bagarn": "Vi är berett att vänta på honom".

- Vi har inte gett upp hoppet om "Bagarn" och är berett att vänta. Han har en ganska lång tidsfrist på sig att bestämma sig, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.

Patrik Rosengren tog i somras klivet in i en exklusiv klubb - bara sju spelare har spelat allsvenskt 40 år fyllda. Mjällby-mittbacken håller fortsatt hög allsvensk klass, och klubben ser honom som given även nästa år - om han bara vill fortsätta.  

Rosengren skrev på ett ettårskontrakt med Mjällby inför 2009 och förlängde också inför denna säsong med ett år. Men nu ser det ut att ta slut - "Bagarn" gjorde för ett tag sedan klart att allt talar för en pensionering från fotbollen.   

- Motivationen har väl börjat tryta en del. Det är fortfarande roligt att spela fotboll men det kommer allt fler tillfällen då man känner att man är lite trött på det, sade Rosengren till FotbollDirekt.se i oktober.

Dörren är nu inte helt stängd och till dess kommer Mjällby vänta på Rosengren.

- Beslutet är hans, men vi vill ha honom kvar. Att han fyller 41 år är absolut inget problem med den klass han håller. Han ska få fundera. Han har en ganska lång tidsfrist på sig att bestämma sig, säger Thomas A Borstam.

Om det ändå blir så att han slutar, kommer ni att värva ersättare?

- Återstår att se, vi har långt i från spikat truppen och det hänger inte bara på honom hur vår situation ser ut på backsidan. Vi kommer att värva in ett par-tre namn i truppen som helhet, sedan kan det bli mer beroende på hur det blir med de som har utgående kontrakt. 

Publicerad 2011-11-30 kl 12:21
Annons
Annons
Annons