Mjällby tog säker seger mot Sirius - Nwankwo med första målet

Mjällby fortsätter vara starkt i allsvenskan.
På onsdagskvällen fick Sirius se sig besegrade med 2-0.
Då gjorde Silas Nwankwo sitt första mål för Blekinge-klubben.

Mjällby inledde den allsvenska säsongen starkt, med segrar över Elfsborg och Djurgården. När laget gästade Hammarby fick man åka hem utan poäng, men när Sirius gästade på onsdagskvällen var Mjällby tillbaka på vinnarspåret.

Det dröjde dock innan matchens första mål tillkom. Men på stopptid i första halvlek blev MFF-lånet Noah Eile nergjord i offensivt straffområde och efter viss tvekan pekade domaren på straffpunkten. David Löfquist klev fram och kunde enkelt sätta 1-0.

Det blev det sista som kaptenen gjorde i matchen, då han byttes ut i paus. Detta efter att redan under första halvlek haft ont vid flertalet gånger och tagit sig för ryggslutet.

Med timmen spelad utökades ledningen, då bollen studsat ut till Jesper Gustavsson precis utanför straffområdet. Mittfältaren fick till ett lyckat avslut och skickade upp bollen i högra krysset.

Även 3-0 skulle bli ett faktum innan matchen var över. Nyförvärvet Silas Nwankwo, som byttes in tidigt då Rasmus Wiedesheim-Paul utgick skadad, fick bollen till sig från Maumodo Moro, och med visst bekymmer tog han sig fram i straffområdet. Han kom fram till ett avslut, som gick lågt förbi Tommi Vaiho i Sirius-kassen.

Det blev sista målet i matchen och Mjällby tog tredje segern för säsongen. För Sirius är det första förlusten för säsongen.

Publicerad 2022-04-20 kl 20:59