Mjällby vann fjärde raka - går upp på andraplats

Mjällby körde över Häcken hemma på Strandvallen med 3-1 och tog sin fjärde raka vinst.
Segern innebär att nykomlingen tar sig upp på andraplats i tabellen.
- Vi arbetar hårt tillsammans och hjälper alltid varandra, det är det som gör att vi vinner matcher, säger tvåmålsskytten Mamudo Moro till Dplay.

Häcken reste till Standvallen för att ta sig an Mjällby i jakt om att överta andraplatsen från Sirius.

Men med halvtimmen spelad tog istället Mjällby ledningen. Besard Sabovic löpte sig fri i straffområdet på David Bataneros hörna och nickade hårt in 1-0 för hemmalaget Mjällby. Målet innebär Sabovics första mål för säsongen, och hans första allsvenska mål i Mjällby-tröjan.

Häcken ägde mycket boll i den första halvleken, men de skapade inte direkt några målchanser. Mjällby stängde effektivt ytor och försvarade kompakt, och ställningen höll sig 1-0 in i halvtidsvilan.

Hemmalaget fick sedan en drömstart på den andra halvleken. Efter oreda i Häckens straffområde serverades Mamudou Moro ett friläge när Häcken-mittfältaren Gustav Berggren misslyckats med en rensning. Moro halvt cykelsparkade in bollen bakom Peter Abrahamsson till 2-0 för Mjällby, och gav Häcken en rejäl uppförsbacke.

Fem minuter senare dödade Moro matchen när han satte sitt andra mål för dagen till 3-0. Häcken reducerade bara tre minuter senare genom ett självmål, men det räckte inte.

Mjällby höll i ledningen, knep tre poäng och gav Häcken sin första förlust för säsongen. Segern är Mjällbys fjärde raka, och innebär att det istället blir nykomlingen som tar sig förbi Sirius upp på andraplats i tabellen bakom Norrköping.

- Jag spelar med jättebra spelare som tror på mig, tränarna tror på mig, och det är av jättestor vikt för mig. Det ger mig mer självförtroende, säger tvåmålskytten Mamudo Moro till Dplay om sin starka start på allsvenskan och fortsätter:

- Vi arbetar hårt tillsammans och hjälper alltid varandra, det är det som gör att vi vinner matcher.

Mjällby: Johansson - Nilsson, Watson, Löfgren, Agardius, Jeazhe - Sabovic, Batanero, Gustavsson - Moro, Löfquist.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Zuta - Friberg, Irandust, Berggren - Yasin, Söderlund, Bengtsson.