Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mjällby: ''Vi ska ta tre poäng mot Djurgården''

Mjällby förlorade toppmötet senast. Men i kväll mot Djurgården räknar tränare Peter Swärdh med att vara tillbaka i vinnarcirkeln igen.

- Vi åker upp med en ambition att ta med oss tre poäng hem, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till Djurgårdens officiella hemsida.

Mjällby har fått ett lyft med Peter Swärdh, liksom Swärdh själv som sparkades i från Helsingborg för några år sedan och fick stämpel som tråkig.
Men efter den här våren så har Swärdh verkligen nuvunnen status i sitt namn och Mjällby ser ut att vara på väg att med god marginal etablera sig i den allsvenska fotbollen.

Inför matchen i kväll kan han se likheter med Djurgården, trots att Mjällby är långt, långt före storklubben i tabellen.

- Det är två lag som har en ambition att skapa anfallsspel med längre bollinnehav. Det är lite olika organisation i lagen men båda har en ganska lik grundambition, säger Swärdh.

Men Mjällby är femma och med omedelbar närhet till toppen. Djurgården alltjämnt strax ovanför bottenplatserna.

- Ofta när man har bra prestationer så beror det på att man har en balans mellan det offensiva och det defensiva som fungerar, fortsätter Swärdh.

- Vi har fått med oss en stabilitet i vårt spel från Superettan och sedan spetat till det med en del nya spelare med spetsegenskaper som bidrar med sitt. Men vi har ganska mycket erfarenhet i laget för att vara nykomlingar, det är viktigt för alla lag om man ska hitta en optimal prestation.

Publicerad 2010-04-29 kl 10:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons