Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

"Chippen" spelar gratis för Mjällby

Christian "Chippen" Wilhelmsson återvänder till Mjällby.

Han gör det utan något krav på lön.

– Jag var tvungen att truga på honom några tusenlappar för att man måste ha ett spelaravtal och tjäna ett par tusen för att få spela fotboll i Sverige, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till Kvällsposten.

Christian Wilhelmsson återvänder till Sverige och gamla klubben Mjällby, som han representerade mellan 1997 och 1999. Det bekräftar klubben på sin hemsida och skriver att 34-åringen signat ett kontrakt som gäller säsongen ut.
"We are staying in Hällevik for a while #forzamjällby #sweden #family" skriver Chippens fru Oksana på Twitter.

Senast kommer Chippen från Baniyas SC i Dubai. Tidigare har han spelat för klubbar som Anderlecht, Nantes, Roma, Al-Hilal och LA Galaxy.

34-åringen blir ett välkommet tillskott till Mjällby som har haft det tufft i årets allsvenska.

– Det känns fantastiskt. Han kommer så klart att betyda mycket och ha en väldigt viktigt roll i laget, säger Anders Linderoth till Expressen.

Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinnson berättar för Kvällsposten att det i princip är en gratisvärvning.

– Han kommer gratis och begär ingen lön. Jag var tvungen att truga på honom några tusenlappar för att man måste ha ett spelaravtal och tjäna ett par tusen för att få spela fotboll i Sverige, säger han och vidhåller att det är den störste spelaren i klubbens historia.

– Han är en hemvändare och den absolut störste fotbollsspelaren som Mjällby AIF har fostrat. Det han har gjort ute i fotbollsvärlden är det få som har gjort. Det är oerhört stort.

Publicerad 2014-07-29 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons