POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MJÄLLBY

Hustrun rasar mot klubbens fans: "Skamligt att bua ut er egen spelare"

Foto: Scanpix

När Patrik Ingelsten hoppade in mot Åtvidaberg ska han ha blivit utbuad – av sina egna supportrar. Något som gör forwardens hustru riktig förbannad.

"Helt sjukt dåligt, ni borde skämmas", skriver Sophie Ingelsten i ett debattinlägg.

Det är sajten fotbolliblekinge.se som uppmärksammar den schism som bröt ut under den gångna helgen. Mjällby var i ledning med 1-0 mot Åtvidaberg när anfallaren Patrik Ingelsten började värma upp vid sidlinjen. I det skedet ska en grupp människor på hemmalagets läktare ha börjat smäda honom genom burop och busvisslingar, vilket även uppges ha fortsatt när 32-åringen väl kommit ut på planen.

Hans fru Sophie Ingelsten blev vittne till händelsen och hävdar dessutom att hånen fortsatte via sociala medier även efter matchen. Förklaringen till supportrarnas missnöje ska ha varit att en besvikelse över att Patrik Ingelsten inte motsvarat förväntningarna som poängspelare sedan han värvades in från norska ligan tidigare den här vintern. Men att det hittills inte blivit några allsvenska mål för hans del ursäktar inte åskådarnas beteende, enligt Sophie Ingelsten.

"Jag har följt min mans karriär i många år nu, och jag har aldrig varit med om något liknande. Som jag tidigare skrivit, helt sjukt dåligt gjort att bua ut en egen spelare. De som gjorde detta borde verkligen skämmas", skriver hon på fotbolliblekinge.se.

Hon tillägger att det egentligen inte är hennes uppgift att gå i polemik med Mjällbys fans, men att det är svårt att låta bli när vissa av dem går till personangrepp. Sophie Ingelsten anser även att kritiken mot maken är orättvis av det skälet att han sällan använts i den roll där han gör mest nytta, som toppforward.

"Min man har inte fått någon ärlig chans. Han fick först spela som högerytter i ett antal matcher...inte alls hans position, han har alla år utomlands spelat som forward och det är också där han presterar bäst. EN match har han fått spela från start som forward och den matchen vann Maif och min man hade även en assist. Sen dess har han varit bänkad", skriver Sophie Ingelsten.

"Därmed tycker jag att det är en skam att han inte får starta matcherna på sin riktiga position och får ett förtroende från sin tränare, och er fans runtomkring. Man värvar inte en spelare för att sen inte ge honom en ärlig chans. Ni har en riktigt vass anfallare på er bänk just nu, och en del av er "supportrar" väljer att bua ut honom när han blir inbytt...."

Publicerad 2014-06-02 kl 07:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå