Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Mjällby tilldöms 3-0-seger mot Djurgården

Mjällbys överklagan gav effekt. Besvärsnämnden ändrar Disciplinnämndens beslut om att fortsätta den avbrutna matchen mot Djurgården.
Mjällby döms som segrare med 3-0.

Mjällby får seger med 3-0 i den avbrutna matchen mot Djurgården 8 april - då föremål kastades in från läktaren och ett av dem, ett päron, träffade en Mjällbyspelare i revbenen. Fotbollsförbundets besvärsnämnd upphäver därmed disciplinnämndens beslut om att matchen skulle fortsätta från den 38:e minuten och med Mjällby i ledningen med 1-0.

Besvärsnämnden konstaterar i sitt beslut att huvudregeln vid liknande fall är att laget vars supportrar gjort att matchen inte kan fullföljas ska tilldömas en 0-3-förlust.

Att återuppta matchen kan bara ske i undantagsfall enligt nämndens bedömning.
-Domaren har uppenbarligen tyckt att det här var en så pass farlig situation att han inte ville återuppta matchen, säger besvärsnämndens ordförande Lars Nilsson.

-Då hamnar man i en situation där det finns en huvudregel som säger att det andra laget ska vinna med 3-0, om man inte kan hitta några särskilda skäl. Och några sådana skäl har inte vi funnit i det här fallet.
Besvärsnämnden går därmed tvärt emot disciplinnämndens dom.
-Jag vill egentligen inte kommentera deras beslut mer än med det vi gör genom att ändra deras beslut. Men de har uppenbarligen tillämpat regelsystemet lite annorlunda än vad vi har tillämpat det, säger Nilsson.
Disciplinnämndens bötesbelopp för Djurgården, 15 000 kronor, kvarstår dock.

Disciplinnämndens beslut innebar att matchen skulle återupptas, ett beslut som Mjällby dock överklagade. Klubben ansåg i sitt överklagande att det inte fanns särskilda skäl för att återuppta matchen, i stället för att Mjällby skulle tilldömas segern.

Djurgården Fotbolls evenemangsansvarige, Mats Jonsson, säger till klubbens webbplats att han är förvånad över besvärsnämndens beslut, men att han inte vill kommentera det mer innan han gått igenom beslutet.
"Klart är att vi inte kommer att överklaga", säger han.

Jörgen Martinsson, klubbdirektör Mjällby, var inte förvånad över att Mjällby fick rätt i andra instans:
-Vi var mer överraskade över disciplinnämndens beslut. Det var anledningen till att vi överklagade, säger han.
-I grund och botten vill vi spela matcherna och avgöra dem på fotbollsplanen. Men när det blev som det blev så tycker vi att regelverket är solklart och att vi ska tilldömas segern med 3-0. Självklart tycker vi att besvärsnämnden har fattat ett riktigt beslut.
-Regeln säger att det icke felande laget ska tilldömas segern med 3-0 om inga särskilda skäl finns. Disciplinnämnden redogjorde inte för några särskilda skäl och det är också det besvärsnämnden har sagt; det finns inga särskilda skäl för att huvudregeln inte ska tillämpas.

Vad betyder det här för Mjällby?
-Det betyder att vi kan vinna matcher både på och utanför planen, att vi får tre poäng som vi inte hade i går. Det betyder att vi slipper en påfrestande tvådagarsresa till Stockholm och pressa in den i ett redan tajt spelschema.
Hade ni diskuterat något nytt speldatum med Djurgården?
-Vi hade fört ett löst resonemang, men inte hittat något speldatum.

Publicerad 2013-05-07 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons