Mjällbybacken: ”3-0 till Mjällby och grova böter till Dif”

Mjällby

Mjällbys Jasmin Sudic tycker att Djurgården ska straffas hårt efter den avbrutna matchen.

- De borde spela utan publik i fem matcher, menar mittbacken.

Dif-Mjällby avbröts efter knappt 40 minuters spel efter att flera föremål kastades in direkt efter Mjällbys 1-0-mål. Ett av dem, ett päron, träffade Gbenga Arokoyo och matchen bröts.

Nu är frågan om matchen ska spelas vidare från minuten den avbröts, spelas om helt eller om Mjällby ska tilldömas segern i efterhand. Beslutet ligger hos förbundets tävlings- och disciplinkommitté.

Efter matchen var Mjällbys mittback Jasmin Sudic bestämd med hur han tyckte att påföljden skulle bli.  ” Ska vi få ett slut på det här så gör vi så här. 3-0 till Mjällby, grova böter till Djurgården, dom spelar utan publik 5 hemmamatcher”, skrev han på Twitter.

Tycker du så?

- Ja, det är min första känsla. Om vi ska spela om eller spela vidare, det är ett beslut som inte gynnar oss i Mjällby, det gynnar Djurgården mer. Ta Marcus Ekenberg som, han har fått en smäll på foten, tänk om det svullnar upp och han inte kan spela i morgon till exempel, säger Sudic till fotbollskanalen.se.

Djurgården har vid ett tidigare tillfälle varit inblandad i en match som avbröts. Det var mot Malmö FF 2011 då matchen bröts vid ställningen 1-0 till MFF och sedan spelades om i sin helhet efter att flera smällare kastats från läktaren. Omspelet slutade även det 1-0 till Malmö FF.

Publicerad 2013-04-08 kl 23:32