Norrköpings vändning - efter straff

Mjällby

IFK Norrköping var illa ute mot Mjällby, men lyckades vända och vinna med 2-1.

FK Norrköping bortavann över Mjällby med 2-1 (0-1) och gjorde alla tre målen på Strandvallen.
Norrköping olycksgubbe var David Boo Wiklander som gjorde självmål och blev utvisad på slutet.

Mjällby, med Malmölånet Jasmin Sudic i mittbackspar med Gbenga Arokoyo, fick alltså ett mål till skänks, och släppte in ett den första timmen.

Det gick till så här:

Vid 1-0 slog vänsterbacken Viktor Agardius ett hårt markinlägg från kortlinjen. Mittbacken Wiklander styrde bollen i eget mål. Bortalaget kvitterade strax efter pausen: på ett inlägg från kortlinjen sköt Christopher Nilsson Telo in 1-1.

Norrköping tog över och fick en straff när Mattias Asper gjorde ner spjutspetsen Christoffer Nyman. Domaren Andreas Ekberg pekade direkt på straffpunkten. Och Gunnar Heidar Thorvaldsson satte säkert 2-1.

Nyman kunde ha fått ett andra gult kort före pausen och åkt ut när han i en och samma rörelse stoppade bollen med handen - domaren skymd - och drog ner Arokoyo. Mjällby fick frispark.
Jasmin Sudics debut i allsvenskan för Mjällby var godkänd. Malmöiten fick ett genombrott i allsvenskan för MFF redan 2009 som 18-åring. Sedan drabbades han av korsbandsskador och har bara spelat nio matcher från start de tre senaste säsongerna.

– Sudic gör en hygglig insats, men har varit riktigt bra under försäsongen, sade Sudics föregångare Patrik "Bagarn" Rosengren till TT i pausen.

Med fyra minuter kvar fick David Boo Wiklander rött kort, sedan han gått hårt åt Haris Radetinac. Ingen bra dag alltså för Wiklander.

Mjällby AIF: Asper – Ivanovski, Arokoyo, Sudic, Agardius – Radetinac, Blomqvist, Nilsson, Nicklasson – Pode, Ekenberg.

IFK Norrköping: Nilsson – Skönsberg, Falk Olander, Wiklander, Florén – Smedberg-Dalence, Fransson, Johansson, Telo – Thorvaldsson – Nyman.

Publicerad 2013-04-01 kl 17:01