Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MJÄLLBY

Spelarnas protest mot klubbledningen - kräver att få sportchefen tillbaka

Mjällby sade upp sportchefen Thomas Andersson-Borstam – men nu protesterar hela spelartruppen mot beslutet.

"Samtliga ser det som felaktigt", skriver klubbens A-lag i ett pressmeddelande.

Beskedet kom oväntat för några veckor sedan, när Blekingelaget meddelade att Andersson-Borstam kliver av sitt uppdrag 1 juni. Orsaken uppgavs vara dålig ekonomi och Mjällby sade sig inte ha råd med en heltidsanställd sportchef överhuvudtaget.

Nu kommer reaktionen från spelarna. I ett pressmeddelande signerat hela truppen väcker A-laget ett krav om att styrelsen i föreningen ska omvärdera avskedet.

"Mjällby AIFs representationslag vill härmed framföra sina åsikter gällande beslutet angående sportchef Tomas Andersson-Borstam. Vi är väl medvetna om att styrelse är förtroendevalda för att stå som ytterst ansvariga för verksamheten. Styrelsens beslut att säga upp Tomas Andersson-Borstam ses av samtliga spelare i representationslaget som felaktigt. Tomas betydelse både för klubben, fansen, sponsorerna och oss spelare är enorm då Tomas lyckats skapa en trivsam och stimulerande arbetsmiljö för oss seniorspelare", skriver spelarna.

Brevet fortsätter:

"Den goda trivseln har gjort att Mjällby AIF har skördat framgång och därmed etablerat sig i Allsvenskan. Tomas har under mer än ett decennium skapat förutsättningar för en utvecklande verksamhet på långsikt. Vi tror att Mjällby AIF inte bara förlorar en sportchef utan även en god fotbollsambassadör".

Publicerad 2013-05-31 kl 14:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons