TV: Mjällby förlorade måstematchen - närmar sig kvalplats

Mjällby

Mjällby förlorade matchen som helst skulle vinnas på vägen mot nytt allsvenskt kontrakt.
Men Brommapojkarna tog alla poängen efter 1—0 på ett ströanfall.

Mjällby har besegrat topplagen AIK och Elfsborg hemma de senaste omgångarna, men måstematchen mot redan avsågade Brommapojkarna blev en svårare nöt.

Nästa års superettanlag stod tajt, packade boxen, slet och Mjällby hade svårt att få hål på målvakten Davor Blazevic.

Tre gånger i första halvlek räddade Blazevic bollar som var på väg in.

32:a minuten: Nick från mycket nära håll av David Löfquist.

39:e minuten: Hård vristträff från Andreas Blomqvist.

44:e minuten: Tungt skott från Robin Strömberg.

Mjällbys spel blev sämre, det tog på energin att stångas mot BP som hade en målchans redan i andra minuten.

Men det var allt ända till 73:e minuten. Då gjorde bortalaget 1—0 genom Tim Björkström.

Med två poäng mer än lagen under strecken hade en seger på lördagen varit en bra skjuts mot nytt allsvenskt kontrakt för Mjällby.

Men det mesta — passningar, bollmottagningar, inlägg — gick väldigt trögt på en kanonfin gräsmatta i solen på Strandvallen.

Publicerad 2014-10-04 kl 17:58