Hemmalaget vann med 5-1 (1-1) och hänger på i toppen av allsvenskan.

Mjällby alltså kvar på femte plats, Halmstad sist i tabellen.
Vilket fick veteranen Stefan Selakovic att säga så här om sitt lag:
-Många behöver tänka på sin framtid. Vill vi hänga kvar i allsvenskan måste alla höja sig.

Selakovic kan inte påminna sig något liknande spelmässigt ras, som det hans HBK genomgick nu.
-Det var i varje fall första gången vi föll igenom riktigt. Men någon panik känner inte jag, sade han.
Två allsvenskar med fyra förluster vardera sprang in på Strandvallen på lördagseftermiddagen.

Skillnaden: Mjällby femma i tabellen med fem vinster, Halmstad sist med en. Däremot hade klassikerna HBK spelat fem oavgjorda bakom sig och det kostar i trepoängsystemet.

Då hamnar man sist i tabellen, med Mjällby långt före.
Det var alltså en viktig match för HBK som hade flera målchanser och avslut.

Men det var hemmalaget som tog ledningen, Marcus Ekenberg på nick efter en halvtimme.
Några minuter senare vinklade HBK-anfallaren Mikael Boman in 1-1, strax före kvitteringen dubbelräddade Mattias Asper.

Inte bara det. Halmstads Kristinn Steindorsson bredsidade utanför med halva målet öppet.
-Vi var inte ett dugg bättre än Halmstad i första, tvärtom. Vi var sämre än när vi föll senast mot Åtvidaberg. Men killarna rättade till en massa efter pausen, sade Mjällby tränare Anders Torstensson.

Det såg riktigt hyggligt ut för gästerna. Men Mjällby fick in 2-1, nick Daniel Nilsson, med en halvtimme kvar.

I det prekära läget, när HBK skulle sätta in en stöt för att kvittera, fick Christian Järdler andra gula kortet och blev utvisad.

Då kom spiken; Kristian Haynes vann en duell mot Fredrik Liverstam och vinklade in 3-1 (hans sjunde mål) för Mjällby. Som öste på och satte 4-1, Hannes Sigurdsson men det såg ut som självmål. Mjällby målskillnad blev ännu bättre med Marcus Podes 5-1.

Marcus Ekenberg, på något vis synonym med Mjällby, pekade på de senaste fyra hemmamatcherna (4-1, 4-2, 2-2, och nu 5-1).
-Vi är effektiva i år. Och precis som vi vill, ska det vara svårt för motståndarna att komma till Strandvallen, sade Ekenberg.

Publicerad 2013-06-01 kl 17:58