Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mörk rasar mot Peking-läkarens utspel: "Oansvarigt"

Foto: Scanpix

IFK Norrköping-läkaren Peter Rockborn reagerar på att Alhaji Kamara uppges vara klar för DC United - trots att Uefa stoppat honom från elitfotboll på grund av hjärtproblem. Det får i sin tur agenten Patrick Mörk att gå i taket. 
- Oansvarigt och oseriöst, säger han till NT apropå Rockborns uttalande.

I samband med hjärtundersökningar upptäcktes nyligen en ovanlig avvikelse på Kamaras hjärtas kranskärl. Därför stoppades 22-åringen av Uefa från att spela fotboll på elitnivå på grund av risken för plötslig hjärtdöd.

Men det amerikanska ligasystemet hör inte till Uefas reglemente, och att han nu uppges ha skrivit på för MLS-laget DC United förvånar IFK Norrköpings läkare Peter Rockborn.

- Samtliga experter som jag pratat med säger att vi absolut inte ska låta honom spela med det här eftersom han riskerar att dö. Jag skulle vilja höra argumenten från USA, sa Rockborn tidigare ikväll till Sportbladet.

- Jag skulle knappast tillåta honom spela fotboll. Det beskedet han fick från flera olika experter var att det han har spelar man inte fotboll med. Jag vet även att hjärtkirurger i Sverige inte ens skulle vilja operera honom för att det medför allt för stora risker med en sådan operation.

Orden får Kamaras agent Patrick Mörk att gå i taket: 

- Han har undersökts av två av USA:s ledande kardiologer. Att IFK Norrköpings ortoped kan avgöra vad de kommit fram till innan all fakta har kommit fram är skandalöst. Att svepande uttrycka sin oro över att han ska dö på planen är oansvarigt och oseriöst, säger Mörk till NT.

- Det är bättre att han uttalar sig om knä- och fotskador i IFK Norrköping. Det här ger en besk eftersmak till Alhajis tid i klubben.

Publicerad 2016-05-10 kl 22:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons