Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mutumba nobbar agent: "Kan bara tänka mig Zlatans"

Martin Mutumba är proffsaktuell. Men han vägrar att skaffa sig en agent. AIK-stjärnan är starkt kritisk till den svenska agentkåren.
- Agenter är mest bara skit som blåser människor. Jag litar inte på agenter och tänker inte skaffa mig någon, säger Martin Mutumba till FotbollDirekt.se.

- Den ende jag skulle kunna tänka mig, om jag skulle kunna göra det, är Zlatans agent.

AIK bekräftar i dag för Fotbolls-Expressen att det finns både spanskt och turkiskt konkret intresse för Mutumba.

Men den agentlöse publikfavoriten är ointresserad av att ha ett ombud, trots att det rimligen skulle öka möjligheterna till ett proffskontrakt.
- Agenter jobbar bara för egen vinnings skull. Visst, det kanske finns någon enstaka bra men jag har bara dåliga erfarenheter av agenter, säger Mutumba och gör sitt bästa för att avdramatisera agenters betydelse:
- Lek med tanken att jag skulle få ett erbjudande från en storklubb. Då skulle jag ta reda på vad stjärnan i den klubben tjänar och säga, ''Ge mig hälften av vad han har''. Det behöver inte vara så komplicerat.

Om chansen kommer så tvekar han inte alls över att klara av förhandlingen själv. Förhandlingsbord verkar inte vara något som skrämmer den sympatiske AIK-stjärnan.
- Jag frågar pappa. Det är det första jag gör om jag behöver någon hjälp. Där efter litar jag till Mikael Stahre och Björn Wesström. Jag vet att AIK vill mig mitt bästa och det räcker för mig.

Publicerad 2009-12-16 kl 12:21
Annons
Annons
Annons