Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Mycket oklart hos Helsingborg

Pascal Bosschaart skickades hem. Köpet av Tuomo Turunen ser inte ut att bli av och inget är klart med Anderas Landgren, Isaac Chansa och Adama Tamboura och Henke har ännu inte skrivit på. Frågetecknen hopar sig hos HIF.

Helsingborg har mycket att lösa innan laget är redo för säsongsstarten. Men det går trögt för skåningarna. Riktigt trögt.
Det mesta drar ut på tiden samtidigt som tiden blir allt mer knapp innan säsongsstarten.
- De flesta klubbar i Europa behöver cash och ingen vet var vi är på väg. Det är en speciell situation med en finanskris som vi måste ta stor hänsyn till, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Nu är visserligen HIF muntligen överens med Henke men det återstår ändå några saker att lösa innan landslagsanfallaren skriver på. Men det är nog det minsta bekymret som Jesper Jansson har för tillfället.

Han har en hel del annat att tänka på. Som att förhandla med agenter, som inte tänker göra minsta avkall för att underlätta situationen för en hårt pressad sportchef.
Det ser det mörkt ut för en förlängning med Isaac Chansa och Adama Tamboura.
- Vi lever i en ekonomisk verklighet, där vi noggrant måste värdera fall till fall, säger Jesper Jansson

Även spelare som Daniel Andersson och Erik Wahlstedt sitter på utgående kontrakt, vilket också gör situationen mer stressande för Jansson.
- Jo, det är jag medveten om men där för vi en dialog och förhoppningsvis vet vi var vi har varandra.

Holländaren Pascal Bosschaart skickades hem och det ser mörkt ut när det gäller en värvning av finländske U21-landslagsmannen Tuomo Turonen. Hans finska klubb Haka är inte beredda att sänka den begärda prislappen.
- Det är inte säkert vi går i mål med den affären, säger Jansson.

Publicerad 2009-02-18 kl 11:00