Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Namninsamling kan fälla AIK:s styrelse - ordföranden bekräftar: "Vi är varken naiva eller dumma"

Foto: Scanpix

En namninsamling på nätet kan bli slutet för AIK Fotbolls nuvarande styrelse. Fotbollskanalen har pratat med styrelsens ordförande Jonny Jergander.
- Det finns ett missnöje med hur saker har skötts, säger han till Fotbollskanalen under fredagsmorgonen.

Nyheten slog ner som en bomb under torsdagskvällen. På sin hemsida kallade AIK Fotboll till ett extrainsatt årsmöte där den enda punkten på dagordningen är val av styrelse.

”Styrelsen kommer i samband med det extra mötet att lämna sina uppdrag och ställa sina platser till förfogande. Styrelsen har gett valberedningen i uppdrag att ta fram ett styrelseförslag”, står det i kallelsen där inga anledningar nämns.

Fotbollskanalen kan nu berätta att medlemmar i AIK genom en namninsamling på nätet uttryckt missnöje och på så sätt tvingat fram ett extrainsatt möte. Insamlingen som nu är avslutad innehåller 291 underskrifter och lämnades över till styrelsens ordförande Jonny Jergander under onsdagen.

När Fotbollskanalen når Jergander bekräftar han uppgifterna.

- Där har man uttryckt sig om A-lagsverksamheten. Det finns ett missnöje med hur det har skötts. Vi i styrelsen underkastar oss det som kallas föreningsdemokrati och lyssnar på vad som har uttryckts, säger Jergander till Fotbollskanalen.

Han, och övriga i styrelsen, anser att listan är trovärdig och korrekt. Den 15 december avgörs styrelsemedlemmarnas öde och historien kan på sätt och vis upprepa sig.

I mars förra året rensades fem personer från styrelsen i AIK Fotboll AB ut efter att AIK Fotbollsförening föreslagit ett nytt ägardirektiv. Det innebar att Johan Segui, som då var ordförande i AIK FF, under en period satt som ordförande både i aktiebolaget och AIK FF.

När valberedningen i februari presenterade sina nominerade till ordförandeposten i AIK FF fanns Segui inte med. I stället valdes Jonny Jergander till ordförande. Segui blev vald till vice ordförande.

Är du överraskad över det här beskedet?
- Det blir man väl kanske. Det är ju ingen normal situation för mig, så på så sätt är det ett överraskningsmoment. Vi i styrelsen är varken naiva eller dumma och förstår att det här kan ske. Det här är en stor klubb med engagerade medlemmar, säger Jergander. 

Har du känt dig motarbetad av någon i styrelsen?
- Nej. 

Från något håll i klubben?
- Nej. 

För Jergander och övriga styrelsemedlemmar väntar nu en transportsträcka fram till den 15 december. Under tiden ska valberedningen ta fram ett förslag på en ny styrelse.

Under onsdagen lämnade Mårten Paulsson sin post i AIK FF:s valberedning. Kvar sitter Emilia Reimer (ny sammankallande) och Patrik Karlsson. Adjungerande är Per Hägerö - som också sitter i nomineringskommittén (kan liknas vid en valberedning) i aktiebolaget.

- Jag vet inte hur valberedningen väljer att lösa en sån situation. Jag ska passa mig mycket för att ha åsikter om valberedningen och dess medlemmar, säger Jergander.

- Det är spännande tider vi lever i, det får man lov att säga. Kan tänka mig att många med mig väntar på vad valberedningen har för förslag. Situationen för mig är inte normal.

Publicerad 2016-12-02 kl 07:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons