Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"När smäller det in nyförvärv för MFF?"

Allsvenskan

Erdal Rakip slog till med matchens enda mål när Malmö FF besegrade Gif Sundsvall.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

0:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

MP har svårt att välja central mittfältare
Anders Christiansen ska starta centralt för Malmö FF, men vem mer? Yoshimar Yotún, Erdal Rakip, Oscar Lewicki? Yotún fick en start mot J Södra, det blev succé, och fick börja där idag också.

Det tog endast 32 tempofattiga minuter innan en kontinuitetsletande Magnus Pehrsson lyfte ut Yotún till vänster och drog in Mattias Svanberg. Pehrsson gör ibland tre-fyra positionsbyten per match utan att byta in nya spelare, men sällan så tidigt. I halvtid kom även ett spelarbyte, Lewicki in istället för Svanberg.

Men. Blir det ett fjärde alternativ, Rakip, som startar mot Djurgården? Hans inhopp idag var som högerytter och han har använts mer sparsamt de senaste matcherna, men det var ett bra mål. Frågan är om inte kvalitetsskillnaderna mellan alternativen är så små att målet är en viktig faktor för nästa laguttagning? Om inte annat lär han få startplats för initiativförmågan han visade idag. 

ANNONS

Kepsgate
Tommy Naurin erkände efteråt att solen var en påverkande faktor i matchen. Om han tar Erdal Rakips mål utan det störningsmomentet? Kanske. En keps hade underlättat, för även om skottet är rejält kraftfullt så är det en bit ifrån stolpen. Samtidigt ska en också komma ihåg några små systemfel i laget innan skottet.

Inhopparen David Batanero drog på sig frispark och varken han eller Lars Krogh Gerson hann täcka upp ytan framför backlinjen. Rakip ska inte få skjuta därifrån, men precis som i sekvenser mot Halmstad släppte Gif Sundsvall till för mycket centralt. Om Rakip blev ett succéinhopp så fick Batanero motsatt effekt för slutresultatet. 

Allt är som vanligt i MFF
Tidigare år har det pratats om hur svårt MFF har för konstgräs. På de 15 senaste allsvenska matcherna har de nu tolv segrar, en oavgjord, och två förluster, där en av förlusterna var dagarna efter guldfirandet. MFF har svårare att komma in i press på konstgräs och underlaget påverkar matchbilden, men inte slutresultaten.
ANNONS

Och ja, de sena avgörande målen. Av MFF:s 19 tävlingsmatcher i år har tio av dem avgjorts med mål den sista kvarten. Sju matcher till MFF:s fördel, tre matcher till motståndarnas. 

Rajalakso bra som wingback
Det var ingen bra fotbollsmatch, men Gif Sundsvall täckte igen väl och MFF hade svårt på sin vänsterkant när de stötte på Sebastian Rajalakso. Rajalakso har haft en udda fotbollskarriär, men han visade idag att han som minst är en kapabel allsvensk wingback. 

När ett lag som Gif Sundsvall saknar en så pass bra spelare som Eric Larsson så ska det påverka lagets kvalitet. Det gjorde inte det med Rajalakso där. Problemet med Gif Sundsvall är dock att de på många ställen har tillräckligt bra spelarmaterial och idéer för att hänga kvar, men att det sällan blir mer än teoretiskt bra.
ANNONS

När smäller det in nyförvärv för MFF - och hjälper det?
Kingsley Sarfo och Johan Dahlin är på plats, men även om MFF ska kunna vinna SM-guld med den här truppen så är det fortfarande något som saknas till offensiven. Det är ingen på plats som är i stark form, möjligt undantag Sarfo. Idag fick inte ens Magnus Wolff Eikrem hoppa in. Pawel Cibicki har en lång formsvacka. Yotún har på sina senaste 13 matcher ett mål och två assist. Berget har två mål och noll assist på tio starter. 

Daniel Andersson har ungefär två veckor på sig att ta ett beslut om det går att värva kvalitet redan nu. Vilket namn det skulle vara går det olika viskningar om, men viskningarna är tillräckligt många för att förstå att det mycket väl kan ske något. Frågan är om det löser allt för en offensiv som länge har haft problem att fungera väl?
ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Publicerad 2017-07-29 kl 21:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto