POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Nebo'' inte förvånad : ''Vi har bättre trupp i år''

AIK började svagt. Vann sedan några "krismatcher" och i de två sista omgångarna kunde AIK spela ut. Solnaklubben är det lag som förbättrat sig mest poängmässigt från fjolåret.

- Vi är bättre tränade och har bättre trupp än för ett år sedan. Vår bredd har gynnat oss. Titta bara på sista matchen när Khari Stephenson och "CH" (Saihou Jagne) kommer in och avgör, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.com.

Efter AIK:s bleka öppning kom kritiken snabbt. 0-0 mot Kalmar FF i premiären var ingen katastrof, men när laget föll igenom på Borås Arena började krisrubrikerna färga tidningarna. I samma veva tog viktige Dulee Johnson en timeout till följd av sina personliga problem. Rikard Norlings manskap fick gneta till sig några trepoängare och precis innan uppehållet lossnade det på allvar även spelmässigt.

- Trots att vi inte lyckades hitta vårt spel så vann vi flera krismatcher. Mot Halmstad och Malmö samlar vi kraft och lyckas avgöra på slutet. Det är sådana matcher som hade slutat oavgjort förra året.

- Det är skitsamma om vi vinner med 1-0 även om jag som tränare vill vinna med mer. Så länge vi tar tre poäng så är det okej, säger Novakovic.

Sju av AIK:s 21 inspelade poäng har räddats de sista fem minuterna.
- Vi är ännu starkare och när vi har haft spelare som Mats Rubarth, Bojan Djordjic och Gabriel Özkan borta har andra spelare kommit in och gjort det riktigt bra. Titta bara på Daniel Mendes.

Får ni behålla er trupp efter sommaren?
- Det är ingenting som jag kan säga något om. Man har lärt sig att spelare kan komma och gå, svarar AIK-tränaren.

Jämfört med i fjol: AIK bäst - Gefle har rasat

Publicerad 2008-05-13 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå