Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

NEDRÄKNING: Näfver efter misslyckade utlåningen: "Jag kom i ett dumt läge"

Allsvenskan

Kristoffer Näfver skulle lämna Örebro för gott. Sedan kom han tillbaka efter en misslyckad utlåning till Djurgården. Under försäsongen har mittfältaren låtit spelet snacka.
- Ja, man har ju gjort ett par mål, säger han till Fotbollskanalen.se.

Mittfältaren Kristoffer Näfver har under ett par år rankats som en av allsvenskans hetaste talanger. När han ville pröva lycka någon annastans än i Örebro gick det inte som han tänkt sig. Utlåningen till Djurgården blev ett misslyckande.
- Ja, jag fick ju inte så jävla mycket speltid, men det var en utmaning. Hela laget var ur balans och säsongen var ju inte som den brukar vara för Djurgården. Jag kom i ett dumt läge, säger han.

Samtidigt presterade Örebro en bra höstsäsong och slutade sjua i tabellen. Djurgården slutade på en pinsam tolfte plats.
- Det var lite antiklimax om man säger så. Örebro spelade väldigt bra på hösten.

ANNONS

Det blev inget kontrakt med Djurgården men planen var ändå att Näfver skulle hitta en ny klubb. Men intressenterna köade inte direkt och Näfver fick återvända till Örebro där han har kontrakt över 2009.
Ett varmt mottagande?
- Ja det tycker jag. Från spelarna i alla fall. Från supportrarna var det ju lite hype.

Under försäsongen har Näfver varit en av Örebros bästa spelare. Men han är inte garanterad speltid. Finske a-landslagsmannen Roni Porokara, som är hans främste konkurrent till vänster på mittfältet, var en av allsvenska stora utropstecken den förra säsongen.
- Det är alltid bra med en konkurrenssituation. Det är bara att kämpa på på träningarna, säger Näfver.

Kristoffer Näfver siktar först och främst på att göra en bra vårsäsong så att han får vara med i U21-EM på hemmaplan. Sedan får han se vad som händer.

ANNONS
- Vi får se. Det går jävligt fort i den här branschen. Ena dagen är du kung, nästa är du, ja, inte kung ...
Publicerad 2009-04-01 kl 09:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto