Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nielsen bröt MFF-träning - med penisskada: "Han hade ont som fan"

Allsvenskan

MALMÖ. Flera Malmö FF-spelare kan missa lördagens träningsmatch mot Östers IF.
Bland annat Lasse Nielsen, som linkade av dagens träning.
- Han fick någonting på ett väldigt känsligt ställe för oss män, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.  

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgården-MFF i spelaren ovan.

Kantspringarna Joseph Ceesay och Patriot Sejdiu har inte medverkat på de senaste MFF-träningarna och missar morgondagens träningsmatch mot Öster. Mittbacken Lasse Nielsens deltagande kan också vara i farozonen efter en smäll på dagens träning.  

- Ja, han fick någonting på ett väldigt känsligt ställe för oss män, säger chefstränaren Henrik Rydström.  

Det är inget som medför en långvarig frånvaro?  
- Nej. Han har ont som fan, så vi får se hur han är. Men det kommer vi inte veta förrän i morgon. 

Sejdiu har varit sjuk under veckan och Ceesay fick en hjärnskakning i matchen mot Djurgården i söndags. Rydström förklarar varför högeryttern fortsatte att spela efter kollisionen med Elias Andersson.  

ANNONS

- Gabriel (Busanello) fick en varning för att en av Djurgårdarna sprang in i honom och han gick in i hans väg, tyckte domaren. Sedan gör Elias exakt samma sak med Joseph och då blir det en kollision, och jag var mer irriterad över det. Jag får en spelare med hjärnskakning som tvingas spela med det, för vi visste inte att det var det, där och då. Han mådde inte bra sedan efteråt. Jag brukar tycka att om ska du vara dålig, så ska du vara dålig hela tiden som domare. Eller bra. Här var det olika bedömningar för samma situation, säger MFF-tränaren.  

Hur kom det sig att Ceesay spelade vidare? 
- Det är så jäkla svårt. Han kände att det var tillräckligt bra och han hade inte de tecknen, de kom efter. Det är alltid svårt, vi är skitförsiktiga med det. Det gick inte att göra något annat i situationen för vår del. 

ANNONS

Sören Rieks stod över den matchen och kommer heller inte till spel imorgon, vilket inte heller Niklas Moisander, Emmanuel Lomotey och Mahamé Siby gör. Oscar Lewicki har problem med ljumsken och är fortfarande utan minuter i tävlingssammanhang.  

- Sören har varit krasslig. Oscar är inte heller med, det är fortfarande hans känning som gör att vi inte tar någon risk där, säger Rydström. 

Hur ser du på hans medverkan i en allsvensk premiär? 
- Jag hoppas att han kan träna nästa vecka. Då finns det möjlighet för premiären (1 april). Vi försöker ha någon form av träningsbakgrund innan vi går in i tävlingsmatcher. Oscar är en spelare som missat en del träningar på försäsongen så det är viktigt att han får träna bra innan vi kör in honom i tävlingsmatcher. 

Mot Öster kan dock nyförvärvet Stefano Vecchia debutera, efter övergången från norska Rosenborg. 

ANNONS
Publicerad 2023-03-17 kl 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto