Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nielsen kan missa matchen mot Elfsborg: ”Jag vet inte vad chanserna är”

Allsvenskan

MALMÖ. Fyra försvarare körde lugnare på Malmö FF:s fredagsträning.
Lasse Nielsen var i fokus och kan missa Elfsborgsmatchen.
- Jag kan inte säga om jag inte är aktuell, men om jag spelar eller inte vet jag inte, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Efter smällen mot huvudet mot Halmstad kunde Malmö FF:s mittback Lasse Nielsen ändå spela mot Djurgården, men blev utbytt mot Kalmar FF efter en ny smäll. Han stod över senaste matchen, mot Örebro, och han själv vet inte om han kan spela mot Elfsborg på måndag.

- Det är inte något avgjort och jag vet inte vad chanserna är, om jag spelar eller inte spelar. Om det är 50-50 eller vad det är, säger Nielsen.

- Jag kan inte säga om jag inte är aktuell, men om jag spelar eller inte vet jag inte.

På fredagsträningen tog Nielsen det lugnare, och i onsdags och torsdags hade han löpning på egen hand då laget hade ledigt. Det är också är oklart hur mycket han tränar imorgon. Det är nämligen svårt att veta hur mycket Nielsen kan köra på, eftersom han säger att han mår bra men gjorde även det inför matchen mot Kalmar. 

ANNONS

- Nu trodde jag att jag var tillbaka, att det var väck. Jag hade haft fina värden, sa Nielsen angående beslutet att spela mot Kalmar.

Även högerbackarna var frånvarande på fredagsträningen. För Anton Tinnerholm var det dock lugna besked, enligt tränaren Magnus Pehrsson. 

- Han har haft lite problem med sina tår. Pär (Herbertsson) har varit inne och gjort något miningrepp, så vi vilade honom. Men vi räknar med att han tränar imorgon.

Högerbacksreserven Andreas Vindheim kom ut på träningen, men klev snabbt av.

- Han fick lite krampkänning (i vaden) på U21-matchen (i tisdags), så det var planen att han skulle vara ute och träna på det, sedan får vi se hur mycket mer han är klar för imorgon.

Även en fjärde försvarare, Rasmus Bengtsson, tog det som vanligt på fredagens träning. Däremot var han för första gången med i en enklare avslutsövning. 
ANNONS

När det gäller uppladdningen inför Elfsborg hade laget en gymträning i tisdags, ledigt onsdag och torsdag, och har nu tre träningar på tre dagar innan matchen på måndag. Däremot kommer de inte att träna på konstgräs innan. Pehrsson motiverar det med att det kan slita på kropparna om man tränar på konstgräs dagen innan. 

- Det känns som att kropparna mår bättre av att bara träna på gräs.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-05 kl 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto