Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norrköpings nyförvärv på topp fem-lista över 20-åringar i Nordamerika

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings Ian Smith anses vara en stor talang i Nordamerika.
Nu tar han plats på en lista över fem av de bästa spelarna födda 1998 i hela världsdelen.

Concacaf (Nord- och Centralamerikas, samt Karibiens, fotbollsförbund) har den senaste tiden, via sin hemsida, summerat 2017. Redaktionen på hemsidan har bland annat plockat ut fem av regionens bästa spelare som är födda 1998 - och på den listan finns en allsvensk spelare med.

IFK Norrköpings nyförvärv Ian Smith är nämligen nummer fyra på listan, som spelare som deltog i en Concacaf- eller Fifa-tävling under 2017 kan ta plats på. Borussia Dortmunds supertalang Christian Pulisic är nummer ett på listan, och övriga namn som uppmärksammas är Alan Cervantes (Guadalajara), Darixon Vuelto (Real España) och Jorge Alvarez (Olimpia).

Smith, som är klar för Peking på ett treårskontrakt, lyfts fram både för sina insatser i klubblaget Santos de Guapiles och i Costa Ricas U20-landslag.

"Hans påverkan på sin klubb och sitt landslag under 2017 förtjänar ett rejält erkännande. Håll koll på hans framfart de kommande åren", skriver concacaf.com.

Högerbacken var 2017 given i det costaricanska topplaget Santos de Guapiles, och under året spelade han även fyra matcher både i U20-VM och det nordamerikanska U20-mästerskapet.

19-åringen var under 2016 utlånad till Hammarby.

Publicerad 2018-01-08 kl 08:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons