Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Norsk stjärna sågar svensk fotboll

Helsingborgs Ardian Gashi är kritisk till svensk fotboll och förstår Anders Svenssons ilska över alla katastrofala gräsplaner: "Jag är väldigt överraskad. Sverige är långt efter Norge".

- Trelleborg hade ingen rolig arena men då fick jag höra att det inte var någonting jämfört med Åtvidabergs och då är det lätt att undra, säger Ardian Gashi till FotbollDirekt.se.

- Jag förstår Anders Svensson. Svensk fotboll får lägre status så något måste göras. Bättre planer, bättre arenor - med några undantag för de klubbar som ändå har nya arenor.

Säsongens största debatt i svensk fotboll har handlat om undermåliga gräsmattor. I går kunde Anders Svensson inte hålla tyst längre och kom med mycket stark kritik mot förbundet och skämdes för svensk fotbolls framtid.
Ardian Gashi – tidigare en av Tippeligans största stjärnor -  trivs i Helsingborg och ser fotbollen väl så bra som den i Norge men allt runt omkring håller en långt mycket sämre klass än han hade kunnat föreställa sig.

- Jag hade en helt annan bild och högre tankar om svensk fotboll. Jag hade inte kunnat föreställa mig det här. Helhetsintrycket räcker inte till. Norge är långt före Sverige och visar helt andra resurser.

Vad gör att Norge lyckats så mycket bättre?
- Klubbarna har större resurser, helt enkelt. Det satsas mycket mer. Jag tror det är vad det handlar om. Klubbarna har tjänat ofantliga pengar på tv-avtalet för norsk fotboll.  Svenska fotbollsförbundet och svenska klubbar måste ta dessa problem på större allvar. Ola Gustavsso

Publicerad 2010-04-12 kl 17:00
Annons
Annons
Annons